ΥΓΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΝΤΙΖΕΛ/ADBLUE®

EURO 6, ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΝΤΙΖΕΛ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ: ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΝΤΙΖΕΛ/AdBlue®;

Το υγρό επεξεργασίας καυσαερίων ντίζελ (Diesel Exhaust Fluid - DEF), γνωστό επίσης και ως AdBlue®, είναι ένα μη τοξικό, άχρωμο, άοσμο και μη εύφλεκτο υγρό. Αποθηκεύεται σε μια ειδική δεξαμενή στο αυτοκίνητό σας και εγχέεται στο σύστημα εξαγωγής των καυσαερίων, για τον καθαρισμό τους. Η τεχνολογία της επιλεκτικής καταλυτικής μείωσης (SCR) εφαρμόζεται σε όλα τα οχήματα ντίζελ της Land Rover που κατασκευάζονται ως μοντέλο έτους 2016. Επιτρέπει στην Land Rover τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία EU6 περί εκπομπών, μέσω της μείωσης των επιπέδων του οξειδίου του αζώτου (NOx) που εκπέμπεται από το σύστημα εξαγωγής των καυσαερίων, έως και κατά 90%. Εκτός της νέας γενιάς καταλυτικού μετατροπέα, η τεχνολογία SCR απαιτεί τη χρήση ενός υγρού επεξεργασίας των καυσαερίων ντίζελ (DEF).

ΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ Η ΣΤΑΘΜΗ DEF/AdBlue® ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ;

1. Το πρώτο μήνυμα υποδηλώνει ότι το επίπεδο του DEF είναι σε σημείο όπου συνιστάται η αναπλήρωσή του.
2. Το δεύτερο μήνυμα συνοδεύεται από ένα ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ εικονίδιο προειδοποίησης και υποδηλώνει ότι πρέπει να αναπληρώσετε τη δεξαμενή του DEF.
3. Το τρίτο μήνυμα ξεκινά μια αντίστροφη μέτρηση της απόστασης που απομένει μέχρι το άδειασμα της δεξαμενής του DEF, όπου στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο το όχημα δεν θα μπορεί να εκκινήσει.
4. Το τελικό μήνυμα συνοδεύεται από ένα ΚΟΚΚΙΝΟ εικονίδιο προειδοποίησης και εμφανίζεται όταν η απόσταση που απομένει γίνει μηδενική και υποδηλώνει ότι δεν είναι δυνατή η επανεκκίνηση του κινητήρα εάν δεν προστεθεί DEF στη δεξαμενή.

<h3>ΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ Η ΣΤΑΘΜΗ DEF/AdBlue® ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ;</h3>
RANGE ROVER

ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ AdBlue®Η τάπα πλήρωσης ρεζερβουάρ AdBlue® βρίσκεται κάτω από το καπό, στη δεξιά πλευρά. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

OPEN ALL
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΗ ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ DEF/ AdBlue® ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ;
ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ DEF/ AdBlue®;
ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ DEF/ AdBlue®;
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ DEF ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ;
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΥΔΝΟ ΤΟ DEF/ AdBlue®;
ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ DEF/ AdBlue®

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η EURO 6;

Η Euro 6 αποτελεί ένα τμήμα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που στοχεύει στην κατασκευή αυτοκίνητων που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, μέσω του περιορισμού των εκπομπών των καυσαερίων. Η νομοθεσία ορίζει τους περιορισμούς σχετικά με την ποσότητα του οξειδίου του αζώτου (NOx) και των αερίων υδρογονανθράκων που μπορούν να εκπέμπονται ανά χιλιόμετρο, από ένα όχημα δρόμου.


Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο τη βενζίνη ή το πετρέλαιο, υπόκεινται σε διαφορετικούς περιορισμούς στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας Euro 6. Για τα αυτοκίνητα ντίζελ, το επιτρεπόμενο επίπεδο των εκπομπών NOx έχει μειωθεί στα 80 mg/km (από 180 mg/km), ενώ το επιτρεπόμενο όριο των εκπομπών υδρογονανθράκων έχει μειωθεί στα 170 mg/km (από 230 mg/km) . Το επιτρεπόμενο επίπεδο των εκπομπών NOx για τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα παραμένει στα 60 mg/km, ενώ το επιτρεπόμενο όριο των εκπομπών υδρογονανθράκων παραμένει στα 100 mg/km.


Όπως και οι υπόλοιποι κατασκευαστές αυτοκινήτων, η Land Rover είναι νομικά υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με αυτούς τους νέους κανονισμούς σύμφωνα με τις ακόλουθες ημερομηνίες:


Από την 1η Ιανουαρίου του 2015, όλα τα νέα μοντέλα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές του πρότυπου Euro 6. Αυτό περιλαμβάνει κάθε νέο μοντέλο που παρουσιάζεται στην αγορά, όπως για παράδειγμα: Discovery Sport. Τα οχήματα που πωλούνται ήδη πρέπει να συμμορφώνονται με την νομοθεσία Euro 6 από την 1η Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά
μεμονωμένα οχήματα τα οποία πωλούνται ήδη και τα οποία έχουν κατασκευαστεί από, και έχουν αποσταλεί από τον κατασκευαστή πριν από την 1 Ιουνίου του 2015 μπορούν να συνεχίσουν να πωλούνται μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2016. Ωστόσο, ο κατασκευαστής πρέπει να υποβάλει αίτηση για παρέκκλιση σε αυτές τις περιπτώσεις.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το AdBlue®, μπορείτε να επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Land Rover ή να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο του κατόχου.

Όταν η στάθμη του AdBlue® είναι χαμηλή, εμφανίζεται ένα μήνυμα ειδοποίησης στο κέντρο μηνυμάτων. Αναπληρώστε τη δεξαμενή του AdBlue® με την πρώτη ευκαιρία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν αντιπρόσωπο/εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Land Rover ώστε να προγραμματίσετε την αναπλήρωση του AdBlue®. Εάν απαιτείται, μπορείτε να συμπληρώσετε AdBlue® με τη χρήση στεγανών φιαλών αναπλήρωσης, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από έναν αντιπρόσωπο/εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Land Rover. Η μέση κατανάλωση του AdBlue® είναι 800 χλμ. (500 μίλια) /1 λίτρο. Ωστόσο, η κατανάλωση μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το οδηγικό σας στυλ, τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του δρόμου.


Το AdBlue® είναι σήμα κατατεθέν της Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA)