ΑΚΟΛΟΥΘΉΣΑΜΕ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΎΑΜΕ ΌΤΙ ΉΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΉ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ G4 2006 ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ RIKARD BECKMAN ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ

Αφιερώσαμε ενάμιση χρόνο στην προετοιμασία για το G4 Challenger του 2006, και εκείνη την εποχή γίναμε ντόπιοι. Βρισκόμασταν στη Σάντα Κρουζ και γνωρίζαμε τα καλύτερα μπαρ, τις καλύτερες διαδρομές και τις καλύτερες επαφές.
Ήμασταν δύο Σουηδοί, ένας Νότιας Αφρικής, δύο Βρετανοί και ένας Ισπανός. Έξι παιδιά ψάχνουν για τις καλύτερες τοποθεσίες που η Βολιβία προσφέρει. Πρέπει να τις βρούμε, να τις δοκιμάσουμε και να τις αξιολογήσουμε. Ήταν πολλή δουλειά. Βρήκαμε φανταστικές τοποθεσίες όπου κανείς δεν ήταν - ούτε καν οι τοπικοί οδηγοί.


Μια μέρα, ακολουθούσαμε αυτό που θεωρούσαμε ότι ήταν ένα μονοπάτι. Καθώς άρχισε να ανεβαίνει σε μια βουνοπλαγιά, δεν έκανε στροφές S, απλά πήγε ευθεία. Ήταν προφανές ότι ήταν εκεί που έβαλαν καλώδιο. Η κλίση ήταν πραγματικά πολύ απότομη. Δεν ήταν πρόβλημα για τη Discovery, αλλά ήταν τρομακτικό το πόσο απότομη ήταν η κλίση.


Η Βολιβία έχει ακραίες συνθήκες οδικού δικτύου. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι χαλίκι και αν συναντούσατε αυτά τα τμήματα στη Σουηδία ή την Αγγλία, θα οδηγούσατε με πέντε χιλιόμετρα την ώρα, επειδή γνωρίζετε ότι θα έχουν μήκος περίπου 100 μέτρα. Αλλά στη Βολιβία, αυτός ήταν ο δρόμος. Ο μηχανικός μας είπε ότι αυτό που κάναμε σε μία μέρα στη Βολιβία σήμαινε μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών σε σχέση με ένα αυτοκίνητο σε μια ολόκληρη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο.