ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΕ ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΗ ΚΛΙΣΗ RANGE ROVER SPORT

5 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η RANGE ROVER SPORT ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ INFERNO ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ
#DrivenChallenges

Στη θέα των Ελβετικών Άλπεων, η λέξη «inferno» δεν είναι κάτι που συνήθως έρχεται στο μυαλό. Για όσους γνωρίζουν όμως, η οροσειρά Schilthorn στο Mürren της Ελβετίας είναι η έδρα της δοκιμασίας Inferno Challenge από τότε που ξεκίνησε το 1928. Η εκδήλωση είναι ο παλαιότερος αγώνας για σκι κατάβασης στον κόσμο που έχει διασωθεί και στα 15 km σε κατακόρυφη κάθοδο 2 km: είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο απαιτητικούς.


Κάθε χρόνο συμμετέχουν 1.800 αθλητές και γυναίκες που φέτος βρέθηκαν να συνοδεύονται από έναν ασυνήθιστο νέο διεκδικητή τίτλου. Μπείτε στη Range Rover Sport, με άμεσο στόχο την καθιέρωση ενός ρεκόρ πορείας για την ταχύτερη κατάβαση ενός αγώνα σκι το καλοκαίρι.


Γνωστή για την ταχύτητα και τη βέλτιστη απόδοσή της, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, η Range Rover Sport ήταν το τέλειο όχημα για να επιχειρήσει την ίδια πορεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χωρίς χιόνι. Φυσικά, ένα SUV επιδόσεων για μια τέτοια δοκιμασία χρειάζεται έναν οδηγό επιδόσεων και εδώ μπαίνει ο Ben Collins.


Παρά την εμπειρία του Ben, οι ντόπιοι εξακολουθούσαν να είναι συγκλονισμένοι από την προσπάθειά του να αναμετρηθεί στη δοκιμασία Inferno Challenge σε ένα όχημα. Ο Cleeves Palmer, Πρόεδρος του Kandahar Ski Club, δήλωσε: «Το έδαφος είναι κατάστικτο με ογκόλιθους. Θα ήταν πολύ καλύτερα να έκανα αυτή τη διαδρομή με πέδιλα του σκι το χειμώνα, παρά με αυτοκίνητο το καλοκαίρι!» Και αυτό, το είπε ένας βετεράνος 30 αγώνων.


Απτόητος και έτοιμος για την πρόκληση, ο Ben μπήκε στη Range Rover Sport, που τροποποιήθηκε μόνο με την προσθήκη roll cage, ζώνης καθίσματος και ενισχυμένων ελαστικών, και ξεκίνησε για την κορυφή, έτοιμος να ξεκινήσει τη δοκιμασία Inferno Challenge και να αποδείξει γιατί ήταν το καλύτερο SUV 4x4 για τη δουλειά.


Ελαφριά εργασία σε σκληρό έδαφος
Από τον πάγο, τα βράχια και το χαλίκι, μέχρι την υγρή λάσπη, το χώμα και το γρασίδι, η δοκιμασία Inferno Challenge τα είχε όλα. Και μπορεί να ακούγεται σαν αδύνατο για τα περισσότερα οχήματα, όχι όμως και για τη Range Rover Sport.


Ο έλεγχος κατάβασης λόφου, Hill Descent Control (HDC), της Land Rover υποστηρίζει τον οδηγό με ελεγχόμενες καταβάσεις των δύσκολων κλίσεων

Η δοκιμασία Inferno Challenge είναι ο παλαιότερος αγώνας για σκι κατάβασης στον κόσμο που έχει διασωθεί, ο πιο πρόσφατος της Range Rover Sport #DrivenChallenges

Με χρόνια τεχνογνωσίας της Land Rover και έχοντας μπει σε ένα σοβαρά σκληρό πρόγραμμα δοκιμών, γρήγορα αποδείχθηκε ότι πραγματικά έχει κατασκευαστεί για να είναι έτοιμη για όλα. Με απόλυτη συμπλήρωση της ισχύος του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα V8 5.0l, το σύστημα Torque Vectoring by Braking παρακολουθούσε συνεχώς τη γωνία του τιμονιού του οχήματος και μείωνε την ισχύ, εφαρμόζοντας κατάλληλα τα φρένα για να τη διατηρεί εντός πορείας. Το όχημα χειρίστηκε όλα όσα έφερε στο δρόμο του το βουνό.

«Κανονικά οδηγώ αυτοκίνητα γύρω από μέρη όπως το Le Mans. Σήμερα είμαι 3.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας»

BEN COLLINS

Άνθρωπος εναντίον βουνού
Με τη δοκιμασία Inferno Challenge να φέρνει στο δρόμο του μερικές από τις πιο δύσκολες προκλήσεις της φύσης, ο Ben έκανε χρήση πολλών τεχνολογιών που βοηθούν τον οδηγό. Το σύστημα Torque Vectoring by Braking βοήθησε ώστε ο κάθε τροχός να έχει τη σωστή ποσότητα ισχύος, όπως και όταν χρειαζόταν στην κατάβαση. Το Terrain Response 2 με Dynamic Mode ενεργοποιήθηκε για να διασφαλίσει ότι το όχημα θα μπορούσε να προσαρμοστεί γρήγορα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο έδαφος από κάτω. Ακόμη και όταν το έδαφος σταμάτησε και τα ρέοντα νερά και τα βραχώδη ρέματα το αντικατέστησαν, ο Ben μπόρεσε να κάνει χρήση της ρύθμισης Rock Crawl για να συνεχίσει το όχημα να κινείται γρήγορα με ελεγχόμενο τρόπο.


Η δυναμική βρίσκεται στην καρδιά κάθε Land Rover και το σύστημα Terrain Response αποτελεί τη μετουσίωση αυτού του χαρακτηριστικού.

Πάγος, βράχια, χαλίκι, υγρή λάσπη, χώμα και γρασίδι, η δοκιμασία Inferno Challenge δοκιμάζει τη Range Rover Sport στα άκρα

Παντός καιρού
Σε υψόμετρο 2.970 μέτρων ο καιρός μπορεί να είναι τουλάχιστον απρόβλεπτος.

Στην αρχή της πρόκλησης και στην κορυφή του βουνού, η θερμοκρασία εκκίνησης ήταν μηδέν βαθμοί, που σήμαινε ότι ο Ben και το όχημα αμέσως αντιμετώπισαν πάγο και χιονόνερο, και όλα αυτά ενώ κατέβαιναν το βουνό με κλίση μέχρι 60%.

Αλλά δεν τελείωσε όταν ξεκίνησε η κάθοδος. Στην πραγματικότητα κατά την κατάβαση της κοιλάδας του Kanonenrohr, ομίχλη και νέφος δημιούργησαν κακή ορατότητα και η συνεχής βροχή μείωσε την πρόσφυση στο ήδη δύσκολο μονοπάτι καθώς οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν στους ευνοϊκότερους 18 βαθμούς.Το Terrain Response 2 με Dynamic Mode ενεργοποιήθηκαν κατά τη δοκιμασία Inferno ChallengedΕπιτυχία στυλ
Ο Ben Collins ολοκλήρωσε την πορεία σε 21 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα και απέδειξε ότι η Range Rover Sport δεν έχει μόνο την ικανότητα για την οποία η Land Rover είναι τόσο γνωστή, αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει ακόμα και την πιο ακραία πρόκληση με σταθερότητα. Η στιβαρή παρουσία του σχεδιασμού του οχήματος σημαίνει ότι είχε μια εντυπωσιακή σιλουέτα κατά τη διάρκεια της πρόκλησης και χάρη στο πολυτελές εσωτερικό, ο Ben πέτυχε το στόχο του με το πραγματικό στυλ της Range Rover.

Αναζήτηση #DrivenChallenges για να εξερευνήσετε περισσότερα σχετικά με τη δοκιμασία.


Το Range Rover Sport έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται θέτοντας νέα επίπεδα

Range Rover Sport- επιζητεί την προσοχή

RANGE ROVER SPORT

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ LAND ROVER

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Το Range Rover Sport τεκμηριώνει άψογα το «S» του SUV. Ανάγοντας τη σειρά των μοντέλων μας σε ένα άλλο επίπεδο, είναι το πιο ευέλικτο, δυναμικό Land Rover γρήγορης απόκρισης που δημιουργήθηκε ποτέ.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ

Απλά επιλέξτε ένα μοντέλο για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε μία Land Rover που να σας ταιριάζει. Μπορείτε να θαυμάσετε την κατασκευή από όλες τις γωνίες και να την επισκεφθείτε ανά πάσα στιγμή. Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να μοιραστείτε τη διαμόρφωσή σας με τους φίλους σας ή με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Η ευκαιρία σας να μπείτε στη θέση του οδηγού ενός Land Rover και να κατευθυνθείτε off-road για μια συναρπαστική προκλητική οδήγηση.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΊΕΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΜΑΖΙ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΜΑΖΙ

Με χρόνια κοινής ιστορίας, τα ρολόγια Range Rover και Zenith έρχονται να δημιουργήσουν το Special Edition Zenith El Primero Range Rover, ένα ρολόι που ανεβάζει τον πήχη στην πολυτέλεια.
ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΕΜΒΛΗΜΑ

ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΕΜΒΛΗΜΑ

Η μοναδική «Defender 2,000,000» πρόκειται να δημοπρατηθεί στο Bonhams του Ηνωμένου Βασιλείου, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ίδρυμα Born Free Foundation και στη Διεθνή Ομοσπονδία των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.
ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ

ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ

Ο σχεδιασμός παίρνει έναν όλο και σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη των οχημάτων Land Rover και, για να γιορτάσει, η Land Rover χορηγεί τη Modernism Week στο Palm Springs. Γνωρίζουμε τους δημιουργούς που εξακολουθούν να εμπνέονται από τη σημαντικότερη φιλοσοφία σχεδιασμού του 20ού αιώνα.