ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ

Η χρωματική παλέτα Land Rover προσφέρει τώρα πληθώρα επιλογών, όπως το πραγματικά εξατομικευμένο

Το χρώμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους καταναλωτές, από την αγορά μιας γραβάτας έως την επιλογή ενός νέου οχήματος.
Εκτός από τις πρακτικές σκέψεις, η επιλογή του χρώματος επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες: την προσωπικότητα του αγοραστή, τη μόδα, και το πολιτιστικό υπόβαθρο του πελάτη.


Στη Νότια Αμερική, για παράδειγμα, το κόκκινο είναι το χρώμα της επιτυχίας, στην Ευρώπη είναι πιο πιθανό να σημαίνει αγάπη, ενώ στην Κίνα σημαίνει τύχη. Στην Κίνα τώρα, το κίτρινο θεωρείται το χρώμα των δικαιωμάτων, ενώ σε πολλές δυτικές χώρες, αυτό σημαίνει διασκέδαση και ευτυχία.


Στη συνέχεια, υπάρχουν χρώματα που έχουν πάντα ιδιαίτερη σημασία. Ένα καλό παράδειγμα είναι το μπλε, το οποίο έχει μεγάλη σημασία ανά τους αιώνες - που χρονολογείται από το 4.500 π.Χ. στη Μεσοποταμία. Στις μέρες μας, οι βαθύτερες μπλε αποχρώσεις συνδέονται με τα δικαιώματα και τις κορυφαίες μάρκες.Οι επιλογές του πελάτη αυξάνονται συνεχώς και οι νέες τεχνολογίες χρωστικών και εφαρμογών επιτρέπουν την προσφορά πολύ ευρύτερης σειράς χρωμάτων εξωτερικού χώρου.


Η Land Rover ερευνά και αναπτύσσει χρώματα από τότε που η εταιρεία ξεκίνησε να κατασκευάζει αυτοκίνητα πριν από 65 χρόνια και τώρα η ομάδα στο κέντρο σχεδιασμού της Αγγλίας χρησιμοποιεί εντατική έρευνα και τεχνογνωσία για την επέκταση των επιλογών και την πρόβλεψη των χρωμάτων που θα απαιτούν οι πελάτες τα επόμενα χρόνια.


«Η έμπνευση μπορεί να προέλθει από οπουδήποτε: ένα γλυκό wrapper, ένα πώμα μπουκαλιού, ένα ρολόι ή ακόμα και ένα κτίριο μπορούν όλα να δώσουν τη σπίθα στην ομάδα σχεδιασμού να αρχίσει να αναπτύσσει νέα χρώματα», λέει ο Mel McWhirter, βασικός σχεδιαστής χρωμάτων της Land Rover.

«Η εμπνευση μπορει να προελθει απο οπουδηποτε: ενα πωμα μπουκαλιου, ενα ρολοϊ ή ενα κτιριο μπορει να δωσει τη σπιθα για να αρχισουν να αναπτυσσονται νεα χρωματα

Η χρωματική παλέτα της Land Rover έχει αλλάξει θεαματικά μέσα στον χρόνο, από τότε που ξεκίνησε το πρώτο όχημα. Το θρυλικό Huey (που πήρε το όνομά του λόγω του αριθμού πινακίδας HUE 166) είχε το πράσινο που υποδείκνυε τη στρατιωτική του έμπνευση. Έκτοτε, τα οχήματα της Land Rover εμφανίστηκαν σε τεράστιο αριθμό χρωμάτων και η τρέχουσα παλέτα κυμαίνεται σε όλο το φάσμα, τόσο σε μεταλλικά όσο και σε μη μεταλλικά φινιρίσματα.


«Η Land Rover έχει παραδοσιακά κατονομάσει τα χρώματά της γεωγραφικά, με βάση μέρη, περιοχές, πόλεις και υδάτινους όγκους. Τα μπλε παίρνουν το όνομά τους από ωκεανούς, και τα πορτοκαλί και κίτρινα από τις ερήμους. Ένα από τα πιο πρόσφατα είναι το Corris Gray, το οποίο πήρε το όνομά του από μια περιοχή εξόρυξης σχιστόλιθου στην Ουαλία», λέει ο Mel.Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 45 εξωτερικά χρώματα φινιρίσματος διαθέσιμα σε όλη την γκάμα οχημάτων Land Rover, χωρίς να ξεχνάμε την εκτεταμένη επιλογή εσωτερικών χρωμάτων και συνδυασμών. Και όχι μόνο. Για πελάτες που επιθυμούν μια αληθινά ατομική εμπειρία, το τμήμα Engineered To Order της Land Rover μπορεί να προσφέρει σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα που μπορεί να φανταστεί κανείς ως εξατομικευμένο εξωτερικό φινίρισμα.


Έτσι, εάν επιθυμείτε να ταιριάξετε την ολοκαίνουρια Range Rover Sport με το αγαπημένο σας κοστούμι, τη Discovery σας με ένα χωράφι με λεβάντες ή τη Defender με ένα ποτήρι Château Petrus, η επιλογή είναι δική σας.

ΜΙΑ ΠΑΛΈΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΌ ΚΌΣΜΟ

Η LAND ROVER ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΝΕΟ RANGE ROVER EVOQUE CONVERTIBLE ΣΕ PHOENIX ORANGE

ΝΕΟ RANGE ROVER EVOQUE CONVERTIBLE ΣΕ PHOENIX ORANGE

Εμπνευσμένο από την έρημο στο Phoenix της Αριζόνα, το Phoenix Orange είναι το χρώμα υπογραφής για τη νέα Range Rover Evoque Convertible. Με τις εντυπωσιακές γραμμές που καθορίζει η αναδιπλούμενη οροφή σε διάταξη Ζ του Ebony, είναι το πρώτο premium compact convertible SUV παγκοσμίως.
DISCOVERY GRAPHITE

DISCOVERY GRAPHITE

Η Discovery Graphite είναι μια σύγχρονη έκδοση ενός κλασικού οχήματος. Αστική και κομψή, είναι έτοιμη για τις πιο απαιτητικές οδηγήσεις. Διατίθεται σε μια ποικιλία χρωμάτων, από το Loire Blue έως το Waitomo Grey: μια παραπομπή στις εκπληκτικές σπηλιές της Νέας Ζηλανδίας. H Discovery Graphite είναι πραγματικά αντιπροσωπευτική.
DEFENDER CELEBRATION SERIES

DEFENDER CELEBRATION SERIES

Η σειρά Celebration Defender αποτελείται από τρία οχήματα συλλεκτικής έκδοσης που εμπνέονται από την κληρονομιά της. Η κληρονομιά της Defender ολοκληρώνεται σε Grasmere Green, το οποίο βασίζεται σε βαφή πλεονάσματος RAF που χρησιμοποιείται για τη Series I. Η Defender Adventure αναφέρει τις G4 Challenges με την επιλογή Tangiers Orange. Η Autobiography Defender διατίθεται σε μια σειρά από 7 κορυφαίους χρωματισμούς.