• Ε) Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΓΥΗΣΗ;
  Ε) Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΓΥΗΣΗ;

  Α) Ναι. Επιπροσθέτως της εγγύησης του οχήματος στο βασικό εξοπλισμό, οι μπαταρίες EV μας έχουν μια εγγύηση οκτώ ετών.

 • Ε) ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ PHEV;
  Ε) ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ PHEV;

  Α) Με χρήση αποκλειστικά του ηλεκτρικού μοτέρ, το PHEV έχει αυτονομία έως 51 km. Το PHEV χρησιμοποιεί επίσης έναν κινητήρα βενζίνης Ingenium για να υποστηρίξει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία, όπως και τα άλλα οχήματα κινητήρα καύσης.

 • Ε) ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΩ ΤΟ PHEV ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ;
  Ε) ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΩ ΤΟ PHEV ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ;

  Α) Ναι. Η ασφάλεια της διαδικασίας φόρτισης του PHEV είναι πλήρως εξασφαλισμένη.

 • Ε) ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ;
  Ε) ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ;

  Α) Το δίκτυο ηλεκτρισμού μπορεί εύκολα να χειριστεί τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό προκύπτει κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν η χρήση ενέργειας είναι χαμηλή. Εμείς, όπως και άλλοι κατασκευαστές οχημάτων, συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις και τους παρόχους ενέργειας για να διασφαλίσουμε τη διατήρηση των προμηθειών.

 • Ε) ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΙ ΝΤΙΖΕΛ;
  Ε) ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΙ ΝΤΙΖΕΛ;

  Α) Όχι. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες παράγουν άμεση και πλήρη ροπή από τη θέση στάσης, οδηγώντας σε εντυπωσιακούς χρόνους απόκρισης και επιτάχυνσης. Το Range Rover PHEV παρέχει επιτάχυνση 0-100km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα.

 • Ε) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΗ;
  Ε) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΗ;

  Α) Ναι. Όλα τα νέα μοντέλα συμμορφώνονται με τα ίδια αυστηρά πρότυπα ασφαλείας όπως και κάθε άλλο όχημα.

ΤΥΠΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Άνοιγμα όλων
Κλείσιμο όλων
 • Ποιοι διαφορετικοί τύποι EV υπάρχουν;
  • - ICE: Ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης (ICE) είναι ένας θερμικός κινητήρας όπου η καύση του καυσίμου προκύπτει με ένα οξειδωτικό (συνήθως αέρα) σε θάλαμο καύσης που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του λειτουργικού κυκλώματος ροής υγρών.
  • - MHEV: Χρησιμοποιεί έναν Belt Integrated Starter Generator και μπαταρία για να αντλήσει ενέργεια σε over-run.
  • - HEV: Συνδυασμός κινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ. Η μπαταρία φορτίζεται από τον κινητήρα και την αναγεννητική πέδηση.
  • - PHEV: Συνδύασε κινητήρα με ηλεκτρικό κινητήρα. Η μπαταρία φορτίζεται από εξωτερική πηγή και επίσης μέσω αναγεννητικής πέδησης.
  • - BEV: Χωρίς συμβατικό κινητήρα. Ηλεκτρικό σύστημα που φορτίζεται μόνο μέσω εξωτερικής πηγής και αναγεννητικής πέδησης.
 • Τι είδους ηλεκτρικό όχημα είναι το PHEV P400e;

  Το Land Rover P400e είναι ένα υβριδικό ηλεκτρικό όχημα εξωτερικής φόρτισης, που σημαίνει ότι έχει συμβατικό κινητήρα καύσης και πανίσχυρο ηλεκτρικό μοτέρ που συνεργάζονται παράλληλα. Το ηλεκτρικό μοτέρ τροφοδοτείται από μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία υψηλής τάσης που μπορεί να επαναφορτιστεί εξωτερικά και θα επαναφορτίζεται με αναγεννητική πέδηση κατά τις διαδρομές. Η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία δίνει τη δυνατότητα στο όχημα να λειτουργεί ως γνήσιο ηλεκτρικό όχημα για έως 51 χλμ* μετά από μια πλήρη φόρτιση, κατάλληλο για τις πιο συχνές διαδρομές όπως η μετακίνηση και οι διαδρομές προς και από το σχολείο.


  *Επίσημα στοιχεία δοκιμής ΕΕ. Μόνο για σκοπούς σύγκρισης. Τα στοιχεία του πραγματικού κόσμου μπορεί να διαφέρουν.

ΟΧΗΜΑΤΑ PHEV

Άνοιγμα όλων
Κλείσιμο όλων
 • Μήπως το κλίμα έχει αντίκτυπο στην μπαταρία;
  Σε υψηλές θερμοκρασίας, η αυτονομία μειώνεται καθώς η ενέργεια χρησιμοποιείται για να ψύξει την μπαταρία. Η διάρκεια της μπαταρίας επηρεάζεται μόνο αν αυτή η ακραία θερμότητα διαρκεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρομοίως, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η αυτονομία μειώνεται επειδή η ενέργεια χρησιμοποιείται για να ζεστάνει την μπαταρία. Οι μπαταρίες πρέπει να αποθηκεύονται στους 40℃ αλλά πρέπει να συνδεθούν και να θερμανθούν έως τους -20℃ πριν την οδήγηση.
 • Οι μπαταρίες εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου όπως και σε άλλες συσκευές;

  Όχι, δεν εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου. Οι μπαταρίες EV μπορούν να επαναφορτιστούν χιλιάδες φορές με λίγη απόδοση.

 • Πρέπει οι μπαταρίες να αντικαθίστανται τακτικά;

  Οι μπαταρίες BEV και PHEV κανονικά έχουν μια εγγύηση 8 ετών που είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τις εγγυήσεις οχημάτων στον βασικό εξοπλισμό.

 • Ποια είναι τα βασικά οφέλη ενός οχήματος PHEV;

  Το PHEV προσφέρει πολλά από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων, όπως φινέτσα, χαμηλά λειτουργικά κόστη και μηδενικές εκπομπές απολήξεων εξάτμισης για σύντομες τακτικές διαδρομές ενώ προσφέρει την ευελιξία ενός συμβατικού κινητήρα καύσης για μεγαλύτερες διαδρομές χωρίς την ανάγκη επαναφόρτισης. Ο συνδυασμός κινητήρα καύσης με ηλεκτρικό μοτέρ σημαίνει επίσης ότι το όχημα μπορεί να αποδώσει τη ροπή ισχύος και επιδόσεις πιο στενά συνδεδεμένες με έναν συμβατικό κινητήρα μεγάλης ισχύος.

 • Γιατί πρέπει να συνδέσω το υβριδικό ηλεκτρικό όχημά μου;

  Το PHEV προσφέρει πολλά από τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού οχήματος σε πελάτες για τους οποίους ένα πλήρες ηλεκτρικό όχημα δεν θα ήταν κατάλληλη επιλογή. Με τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια να καλύπτονται ολοένα και περισσότερο από ανανεώσιμες πηγές, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν, επίσης, περιβαλλοντικά οφέλη σε σχέση με τους παραδοσιακούς κινητήρες καυσίμου. Όλο και περισσότερες κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο αναγνωρίζουν το γεγονός αυτό και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα κινήτρων για τη μείωση του κόστους αγοράς και της φορολογίας των εταιρικών αυτοκινήτων. Αυτό, σε συνδυασμό λοιπόν με τα μειωμένα κόστη λειτουργίας ενός ηλεκτρικού οχήματος, δημιουργεί μια συναρπαστική οικονομική περίπτωση για πολλούς ανθρώπους ενώ λειτουργεί ως συμβατικό όχημα με κινητήρα καύσης κατά περίπτωση.

 • Ποια είναι τα μειονεκτήματα της κατοχής ενός υβριδικού ηλεκτρικού οχήματος;

  Τα μεγαλύτερα οφέλη ενός PHEV θα τα απολαύσουν οι κάτοχοι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξωτερική φόρτιση για σημαντική αναλογία της διανυθείσας χιλιομετρικής απόστασής τους. Ενώ οι μεγαλύτερες διαδρομές μπορούν να γίνουν χωρίς οποιαδήποτε ανάγκη για εξωτερική φόρτιση, η κατανάλωση καυσίμου του οχήματος σε αυτές τις διαδρομές θα είναι συγκρίσιμη με αυτές ενός οχήματος με συμβατικό κινητήρα μόλις εξαντληθεί η αρχική φόρτιση, αν και μια υπολειμματική φόρτιση διατηρείται για να παρέχει ηλεκτρική υποστήριξη στον κινητήρα κατά περίπτωση.

 • Μπορώ να επιλέξω το αν το plug-in hybrid μου θα λειτουργεί ως ηλεκτρικό όχημα;

  Το P400e έχει μια επιλέξιμη από τον οδηγό λειτουργία EV, που θα πραγματοποιήσει τη μετάβαση του οχήματος σε πλήρη λειτουργία EV. Ωστόσο, το σύστημα θα εκκινήσει τον κινητήρα βενζίνης αν ο οδηγός απαιτήσει περισσότερη ενέργεια από τη διαθέσιμη μέσω του ηλεκτρικού μοτέρ μόνο ή αν η φόρτιση της μπαταρίας πέσει σε ένα ανεπαρκές επίπεδο έτσι ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία EV προόδου να είναι διαθέσιμη για αυτονομία έως 51 χλμ., αλλά θα μειωθεί από τη σκληρή χρήση, π.χ. μεταφορά φορτίου, ρυμούλκηση, υψηλή ταχύτητα ή χρήση εκτός δρόμου.

 • Υπάρχουν οποιεσδήποτε εφαρμογές JLR που μπορούν να βοηθήσουν με τη χρήση του οχήματος και πληροφορίες;

  Η InControl Remote App είναι διαθέσιμη για οχήματα EV με ενισχυμένη λειτουργικότητα. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη για διακοπή ή έναρξη φόρτισης, διαχείριση χρονομέτρων αναχώρησης (λειτουργία προκλιματισμού μέσω χρονοδιακόπτη), διαχείριση τιμολογίων φόρτισης και ορισμό μέγιστης κατάστασης φόρτισης.
  Η εφαρμογή θα είναι δυνατό να παρέχει επίσης ειδοποιήσεις σχετικά με το αν το βύσμα φόρτισης έχει αφαιρεθεί βίαια, αν η φόρτιση έχει σταματήσει (έλλειψη ενέργειας). Το όχημα μπορεί επίσης να στείλει μια υπενθύμιση φόρτισης αν έχει μείνει σε γνωστή τοποθεσία φόρτισης.

ΣΕΙΡΑ PHEV

Άνοιγμα όλων
Κλείσιμο όλων
 • Θα έχει το PHEV αρκετή αυτονομία για τη διαδρομή μου;
  Όπως και το HEV, η πηγή ενέργειας είναι ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης, μια μπαταρία PHEV ή συνδυασμός και των δύο που μπορεί να επιλεχθεί χειροκίνητα ή αυτόματα. Μόνο με την μπαταρία, η αυτονομία μπορεί να είναι έως 51 km/30 μίλια.
 • Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την αυτονομία;

  Κατά την οδήγηση σε υψηλότερες ή χαμηλότερες θερμοκρασίες, η λειτουργία των συστημάτων ψύξης ή θέρμανσης θα χρησιμοποιήσει την μπαταρία πιο γρήγορα και θα μειώσει την αυτονομία του ηλεκτρικού οχήματος (EV). Η οδήγηση επιδόσεων θα μειώσει επίσης τη φόρτιση της μπαταρίας πιο γρήγορα και ως εκ τούτου την αυτονομία του ηλεκτρικού οχήματος.

 • Πώς μπορώ να βελτιστοποιήσω την κατανάλωση καυσίμου και τη φόρτιση μπαταρίας του οχήματος;

  Στην προεπιλεγμένη λειτουργία οδήγησης (Parallel Hybrid), ο οδηγός μπορεί να βελτιστοποιήσει την κατανάλωση καυσίμου ή τη φόρτιση της μπαταρίας χρησιμοποιώντας μία από τις δύο εναλλακτικές λειτουργίες διαχείρισης φόρτισης:


  - Λειτουργία SAVE: η λειτουργία SAVE που επιλέγεται χειροκίνητα μέσω της οθόνης αφής προλαμβάνει τη φόρτιση της μπαταρίας να πέσει κάτω από το επίπεδο που έχει επιλεγεί. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό για πιο αθόρυβη διαδρομή με μηδενικές εκπομπές σε μεταγενέστερο σημείο της διαδρομής. Το όχημα θα χρησιμοποιεί μόνο το ηλεκτρικό μοτέρ αν η μπαταρία έχει λάβει φόρτιση πέραν του αποθηκευμένου επιπέδου μέσω αναγεννητικής πέδησης.
  - Λειτουργία Predictive Energy Optimisation (PEO): η εισαγωγή ενός προορισμού στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος θα ενεργοποιήσει αυτόματα τη λειτουργία PEO. Χρησιμοποιώντας δεδομένα για το υψόμετρο της επιλεγμένης διαδρομής, η PEO μεταβαίνει έξυπνα από τον ηλεκτρικό κινητήρα στον κινητήρα βενζίνης και αντίστροφα για να μεγιστοποιήσει την εξοικονόμηση καυσίμου κατά τη διαδρομή.

ΦΟΡΤΙΣΗ

Άνοιγμα όλων
Κλείσιμο όλων
 • Ποιες διαφορετικές μέθοδοι υπάρχουν για τη φόρτιση ενός PHEV;
  • - Φόρτιση AC: Τα ηλεκτρικά οχήματα διαθέτουν καλώδιο οικιακής φόρτισης για τροφοδότηση ισχύος που συνδέεται στο όχημα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φορτίσετε ένα PHEV στο γκαράζ σας, ή στον ιδιωτικό δρόμου σας αν έχετε εξωτερικό βύσμα. Ένας φορτιστής επί του αυτοκινήτου μετατρέπει τον ηλεκτρικό AC σε DC καθώς οι μπαταρίες μπορούν να αποθηκεύσουν μόνο ηλεκτρισμό DC. Οι χρόνοι φόρτισης εξαρτώνται από το σε ποια χώρα βρίσκεστε αλλά για πιο γρήγορη φόρτιση, μπορεί να είστε σε θέση να εγκαταστήσετε έναν επιτοίχιο πίνακα φόρτισης που φορτίζει το αυτοκίνητο πιο γρήγορα από ένα τυπικό βύσμα.
  • - Αναγεννητική πέδηση: Τα ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιούν την αναγεννητική πέδηση, η οποία μετατρέπει την κινητική ενέργεια του οχήματος σε ηλεκτρική ενέργεια και χρησιμοποιεί αυτή την ενέργεια για να φορτίσει την μπαταρία αντί να την καταναλώσει ως θερμική ενέργεια όπως κάνουν τα συμβατικά φρένα.
 • Τι είναι η φόρτιση προορισμού;

  Η φόρτιση προορισμού που υπάρχει σε εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, γυμναστήρια κ.τ.λ., είναι διαθέσιμη σε τοποθεσίες που επισκέπτεστε για λόγους που δεν είναι κυρίως ο ανεφοδιασμός του οχήματός σας με καύσιμα.

 • Τι είναι η φόρτιση διαδρομής;

  Η φόρτιση διαδρομής που υπάρχει σε σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων και ειδικούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι διαθέσιμη σε τοποθεσίες που έχουν σχεδιαστεί κυρίως για την επαναφόρτιση ή τον ανεφοδιασμό των οχημάτων και μπορεί να παρέχει τη μέγιστη δυνατή φόρτιση στο μικρότερο χρόνο.

 • Τι εξοπλισμό φόρτισης θα χρειαστώ;

  Το Land Rover P400e θα περιλαμβάνει ένα καλώδιο οικιακής φόρτισης που είναι κατάλληλο για φόρτιση σε οικιακή παροχή ρεύματος. Ωστόσο, για εύκολη και γρήγορη φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος στο σπίτι, συνιστάται (αλλά δεν είναι απαραίτητος) ένας επιτοίχιος πίνακας. Το κόστος εγκατάστασης διαφέρει ανάλογα με την αγορά (και την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας), αλλά είναι προσιτό ενώ η τιμή του μειώνεται συνεχώς καθώς αυξάνεται η προσφορά.

  Ο επιτοίχιος πίνακας μπορεί να είναι εξοπλισμένος με ενσωματωμένο καλώδιο φόρτισης. Εναλλακτικά, ένα καλώδιο δημόσιας φόρτισης είναι διαθέσιμο στον προαιρετικό εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτοίχιο πίνακα ή σε σημεία δημόσιας φόρτισης.

  Ένα καλώδιο γενικής φόρτισης είναι επίσης διαθέσιμο στον προαιρετικό εξοπλισμό που μπορεί να είναι συμβατό με διάφορους προσαρμογείς και διάφορα βύσματα έτσι ώστε να εκπληρώνει τα παγκόσμια πρότυπα. Παρέχονται με οικιακούς και βιομηχανικούς τύπους πρίζας. Ο τελευταίος τύπος είναι κατάλληλος για ταχύτερη φόρτιση καθώς μπορεί να σηκώσει έως 7kW.

 • Τι εξοπλισμό φόρτισης θα χρειαστώ;

  Το Land Rover P400e θα περιλαμβάνει ένα καλώδιο οικιακής φόρτισης που είναι κατάλληλο για φόρτιση σε οικιακή παροχή ρεύματος. Ωστόσο, για εύκολη και γρήγορη φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος στο σπίτι, συνιστάται (αλλά δεν είναι απαραίτητος) ένας επιτοίχιος πίνακας. Το κόστος εγκατάστασης διαφέρει ανάλογα με την αγορά (και την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας), αλλά είναι προσιτό ενώ η τιμή του μειώνεται συνεχώς καθώς αυξάνεται η προσφορά.

  Ο επιτοίχιος πίνακας μπορεί να είναι εξοπλισμένος με ενσωματωμένο καλώδιο φόρτισης. Εναλλακτικά, ένα καλώδιο δημόσιας φόρτισης είναι διαθέσιμο στον προαιρετικό εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτοίχιο πίνακα ή σε σημεία δημόσιας φόρτισης.

  Ένα καλώδιο γενικής φόρτισης είναι επίσης διαθέσιμο στον προαιρετικό εξοπλισμό που μπορεί να είναι συμβατό με διάφορους προσαρμογείς και διάφορα βύσματα έτσι ώστε να εκπληρώνει τα παγκόσμια πρότυπα. Παρέχονται με οικιακούς και βιομηχανικούς τύπους πρίζας. Ο τελευταίος τύπος είναι κατάλληλος για ταχύτερη φόρτιση καθώς μπορεί να σηκώσει έως 7kW.

 • Θα πρέπει να αλλάξω την οικιακή ηλεκτρική εγκατάστασή μου;

  Τα ηλεκτρικά οχήματα EV της Jaguar Land Rover διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους ένα καλώδιο φόρτισης που μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τις οικιακές πρίζες σας. Για πιο γρήγορες και πιο κατάλληλες λύσεις φόρτισης, συνιστάται ένας πελάτης να χρησιμοποιήσει καταρτισμένο ηλεκτρολόγο για να προσαρμόζει, ξεχωριστό, ειδικό κύκλωμα φόρτισης στο οικιακό ηλεκτρικό σύστημά του και να εγκαταστήσει ειδική πρίζα φόρτισης ή επιτοίχιο πίνακα φόρτισης οχήματος.

 • Ποιος μπορεί να εγκαταστήσει έναν επιτοίχιο πίνακα για μένα;

  Κάθε περιοχή πωλήσεων της Jaguar Land Rover έχει έναν προτιμώμενο προμηθευτή στην αγορά του που μπορεί να έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του καταναλωτή και να πραγματοποιεί συστάσεις και να ρυθμίζει την εφαρμογή για λύσεις φόρτισης που βασίζονται στον προϋπολογισμό και τις ικανότητες ηλεκτρικής παροχής του πελάτη. Αν χρησιμοποιούνται άλλοι προμηθευτές, πρέπει να εγγυώνται τη συμβατότητα του εξοπλισμού.

 • Δεν έχω ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στο σπίτι ή την εργασία. Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να έχω ένα ηλεκτρικό όχημα;

  Όχι απαραίτητα. Αυτό εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης, που προσφέρουν τόσο τυπική όσο και επιλογή ταχυφόρτισης. Στις πόλεις και σε μεγάλους οδικούς άξονες, διατίθενται επίσης πολλά σημεία φόρτισης «διαδρομής» και «προορισμού» που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

 • Έχει η μπαταρία εγγύηση;

  Τα οχήματα Jaguar Land Rover BEV και PHEV θα προσφέρουν 8 χρόνια ή 160,000km (όποιο παρέλθει πρώτο), 70% εγγύηση κατάστασης φόρτισης. Η εγγύηση εξαρτάται από τη σωστή χρήση και συντήρηση του οχήματος και την τακτική φόρτιση της μπαταρίας.

 • Τι σημαίνει κιλοβατώρα (kWh);

  Κιλοβατώρα είναι η μονάδα μέτρησης της ενέργειας που μπορεί να αποθηκευτεί σε μια μπαταρία. Για ένα δεδομένο όχημα, μια μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, περισσότερων kWh, θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία ή/και απόδοση. Για μια δεδομένη χωρητικότητα, η πραγματική αυτονομία θα ποικίλει ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

 • Μπορεί το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας να αντεπεξέλθει στον αυξανόμενο αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων;

  Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνεργάζονται, επί του παρόντος, με τις κυβερνήσεις και τους φορείς παροχής ενέργειας για να εξασφαλίσουν ότι η αύξηση στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα προκαλέσει προβλήματα στα εθνικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

 • Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη φόρτιση ενός P400e;

  Οι χρόνοι φόρτισης θα ποικίλουν σημαντικά ανάλογα με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται και την ηλεκτρική παροχή στην οποία προσαρτάται. Το καλώδιο οικιακής φόρτισης που παρέχεται, όταν συνδεθεί με οικιακή πρίζα 230v/16amp μπορεί να παρέχει πλήρη φόρτιση σε περίπου οκτώ ώρες, αν και αυτό μπορεί να ποικίλει ανά νοικοκυριό. Ωστόσο, το όχημα είναι εξοπλισμό στο βασικό εξοπλισμό με φορτιστή 7kW επί του αυτοκινήτου που ενδέχεται να παρέχει πλήρη φόρτιση σε μόλις 2,3 ώρες αν συνδεθεί σε πρίζα «βιομηχανικού» τύπου 230v/32 amp με καλώδιο πολλαπλών λειτουργιών ή σε επιτοίχιο πίνακα 7kW ή σταθμό δημόσιας φόρτισης με καλώδιο δημόσιας φόρτισης.

 • Τι είναι η αναγεννητική πέδηση;

  Τα ηλεκτρικά μοτέρ καταναλώνουν ενέργεια για να παράσχουν κίνηση. Όταν αυτή η κίνηση δεν απαιτείται πλέον (για παράδειγμα, όταν ένα όχημα επιβραδύνει), η δύναμη πέδησης μπορεί να αξιοποιηθεί για να αντιστραφεί η δράση του κινητήρα και να παράξει ηλεκτρισμό. Αυτό είναι γνωστό ως «αναγεννητική πέδηση», ενώ η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται μπορεί να επιστραφεί στην μπαταρία. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, η αυτονομία ενός ηλεκτρικού οχήματος μπορεί να επεκταθεί κατά 10% μέσω της συλλογής αναγεννημένης ηλεκτρικής ενέργειας.

 • Θα διαρκέσει η μπαταρία;

  Οι μπαταρίες EV κανονικά έχουν εγγύηση οκτώ ετών, σημαντικά μεγαλύτερη από τις τυπικές εγγυήσεις οχημάτων. Η εγγύηση εξαρτάται από τη σωστή χρήση και συντήρηση του οχήματος και την τακτική φόρτιση της μπαταρίας.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Άνοιγμα όλων
Κλείσιμο όλων
 • Έχουν τα PHEV μικρότερη ταχύτητα και απόκριση από τα βενζινοκίνητα ή τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα;

  Οι ηλεκτρικοί κινητήρες παράγουν άμεση και πλήρη ροπή από τη θέση στάσης, οδηγώντας σε εντυπωσιακούς χρόνους απόκρισης και επιτάχυνσης. Το Range Rover PHEV παρέχει επιτάχυνση 0-100km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα.

 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα PHEV για ρυμούλκηση;

  Το Land Rover P400e μπορεί να ρυμουλκύσει έως 2500 kg με έναν αποσπώμενο κοτσαδόρο από τα αξεσουάρ. Ο ηλεκτρικά πτυσσόμενος κοτσαδόρος δεν είναι διαθέσιμος λόγω της τοποθεσίας της μπαταρίας υψηλής τάσης και του σχετικού ηλεκτρικού εξοπλισμού του οχήματος. Όλες οι επιλογές υποβοήθησης κατά τη ρυμούλκηση όπως το Advanced Tow Assist και το χαμήλωμα της πίσω ανάρτησης είναι διαθέσιμες στο P400e. Η ρυμούλκηση είναι διαθέσιμη σε λειτουργία EV, αλλά το εύρος θα μειώνεται.

 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω το PHEV εκτός δρόμου;

  Οι ικανότητες εκτός δρόμου του P400e μας είναι ασυναγώνιστες και σε μερικές συνθήκες ενισχυμένες σε σχέση με τα οχήματα συμβατικού κινητήρα. Το P400e ταιριάζει με το βάθος βύθισης του Range Rover (900 mm) και του Range Rover Sport (850 mm) και η πρόσθετη ροπή που παρέχει το ηλεκτρικό μοτέρ σε χαμηλή ταχύτητα είναι πλεονέκτημα σε πολλές καταστάσεις εκτός δρόμου. Επιπροσθέτως, η λειτουργία ηλεκτρικού οχήματος είναι διαθέσιμη σε μερικές από τις λειτουργίες Terrain Response. Η λειτουργία ηλεκτρικού οχήματος είναι διαθέσιμη σε χαμηλή αυτονομία για χρήση εκτός δρόμου, αλλά η αυτονομία θα είναι περιορισμένη.

 • Μπορώ να τοποθετήσω μια ρεζέρβα σε ένα PHEV;

  Το P400e είναι εξοπλισμένο με σύστημα επιδιόρθωσης ελαστικών στο βασικό εξοπλισμό και μια ρεζέρβα δεν μπορεί να τοποθετηθεί στη γνωστή υποδαπέδια τοποθεσία. Ωστόσο, μια τσάντα ρεζέρβας και ένα σύστημα ιμάντα τοποθεσίας είναι διαθέσιμο ως αξεσουάρ μέσω των αντιπροσώπων της Land Rover για την ασφαλή αποθήκευση ενός εφεδρικού τροχού ασφαλείας ή τροχού πλήρους μεγέθους στο χώρο φόρτωσης κατά περίπτωση.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Άνοιγμα όλων
Κλείσιμο όλων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PHEV

 • Σχετικά με το PHEV
  Σχετικά με το PHEV

  Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία μειώνει τις εκπομπές και βελτιώνει τις επιδόσεις, καθιστώντας το τον πιο πρωτοποριακό κινητήρας μας έως σήμερα.

  Μάθετε περισσότερα
 • ΦΟΡΤΙΣΗ ΤΟΥ PHEV ΣΑΣ
  ΦΟΡΤΙΣΗ ΤΟΥ PHEV ΣΑΣ

  Από τη στάνταρ φόρτιση έως τη χρήση ενός συνεχώς αναπτυσσόμενου δικτύου, η φόρτιση του οχήματος PHEV σας δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη. Και, λόγω του ότι σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι επίσης πρακτικό.

  Μάθετε περισσότερα