PROJECT HERO: LAND ROVER ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Το Τμήμα Ειδικών Αυτοκινήτων, Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) της Jaguar σχεδίασε και κατασκεύασε μια εξατομικευμένη έκδοση της νέας Discovery για χρήση από τον Αυστριακό Ερυθρό Σταυρό. Το «Project Hero» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο δίκτυο μέσων ενημέρωσης στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.


Το «Project Hero» είναι ένα προηγμένο όχημα επικοινωνίας, το οποίο δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τη συνεργασία της Jaguar Land Rover με τη Διεθνή Ομοσπονδία των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού δικτύου στον κόσμο. Η SVO συνεργάστηκε με τον Αυστριακό Ερυθρό Σταυρό για να αναπτύξει μια μοναδική Land Rover που θα δοκιμαστεί από τις ομάδες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης. Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει τον Ερυθρό Σταυρό να σώσει ζωές επιταχύνοντας τους χρόνους απόκρισης σε καταστροφές.


Η Land Rover έχει υποστηρίξει τον Ερυθρό Σταυρό από το 1954 και έχει παραδώσει 120 οχήματα στην IFRC για ανάπτυξη σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Το Project Hero είναι το πρώτο που drone τοποθετημένο στην οροφή. Ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα προσγείωσης που διαθέτει τεχνολογία αυτο-κεντραρίσματος και μαγνητικής συγκράτησης είναι το πρώτο παγκοσμίως που επιτρέπει στο drone να προσγειωθεί στο Project Hero όταν το όχημα είναι σε κίνηση.Το drone ενισχύει την ήδη εξαιρετική ικανότητα της νέας Discovery. Με το drone στον αέρα, οι ζωντανές λήψεις μπορούν να μεταδοθούν στις ομάδες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης του Ερυθρού Σταυρού, βοηθώντας τες να ανταποκριθούν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά σε κατολισθήσεις, σεισμούς, πλημμύρες και χιονοστιβάδες. Οι θεαματικές αλλαγές στο τοπίο μπορούν να καταστήσουν τους χάρτες περιττούς, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο και τη δυσκολία εύρεσης και διάσωσης των επιζώντων η μάχη. Γι’ αυτό, η πανοραμική ματιά του drone είναι αυτή που θα επιτρέψει στους διασώστες να διερευνήσουν μια τοποθεσία έκτακτης ανάγκης από ασφαλή απόσταση.


Ο John Edwards, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover Special Operations, δήλωσε: «Η Land Rover και η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών της SVO είναι υπερήφανες που υποστηρίζουν το απίστευτο ανθρωπιστικό έργο της IFRC και των μελών της.


«Η νέα Discovery είναι ένα εξαιρετικό SUV παντός εδάφους και η Hero Project είναι ο βέλτιστος συνδυασμός βελτιωμένων δυνατοτήτων και πρωτοποριακής τεχνολογίας. Ελπίζουμε να βοηθήσουμε τον Ερυθρό Σταυρό να σώσει ζωές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».Ο Δρ. Jemilah Mahmood, Γενικός Γραμματέας Συνεργασίας της IFRC, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στη Land Rover για τη γενναιόδωρη υποστήριξή της τα τελευταία 60 χρόνια και είμαστε υπερήφανοι για τη φιλόδοξη παγκόσμια εταιρική μας σχέση που έχει μετατρέψει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε τέσσερις ηπείρους.


«Η εταιρική σχέση υποστηρίζει τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο για να γίνουν πιο ανθεκτικές σε σχέση με φυσικές καταστροφές όπως οι μουσώνες, οι πλημμύρες και οι σεισμοί.


Το «Project Hero» συνδυάζει την καλύτερη εμπειρία του Ερυθρού Σταυρού και της Jaguar Land Rover για να δημιουργήσει ένα πραγματικά μοναδικό όχημα, το οποίο ελπίζουμε ότι θα είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά για τη διάσωση των επιχειρήσεων στα πιο σκληρά περιβάλλοντα.»Το Project Hero βασίζεται στην έκδοση 3,0 λίτρων TD6 της νέας Discovery. Εκτός από τη μοναδική τεχνολογία τροφοδοσίας που παρέχεται στο Project Hero, το πίσω μέρος του εσωτερικού αυτού του ειδικού οχήματος διαθέτει επίσης:


- Συρόμενο δάπεδο μεγάλης αντοχής στον πίσω χώρο φόρτωσης, ο οποίος μπορεί να αναπτυχθεί ως προσθετική επιφάνεια εργασίας ή για να προστατεύσει το φορτίο που μεταφέρεται από κάτω

- Πάνελ διαχωρισμού πίσω από τα πίσω καθίσματα που παρέχει πρόσθετα σημεία τοποθέτησης εξοπλισμού

- Στρατηγικά τοποθετημένος φωτισμός LED για την υποβοήθηση της νυχτερινής όρασης

- Πρωτοποριακά σημεία τροφοδοσίας που δέχονται πολλαπλούς τύπους βυσμάτων από διαφορετικές περιοχέςΤο Project Hero είναι επίσης εξοπλισμένο με ραδιοεξοπλισμό πολλαπλών συχνοτήτων που επιτρέπει την πραγματοποίηση επαφών σε διάφορες καταστάσεις


Το Project Hero θα εδρεύει στο εκπαιδευτικό κέντρο του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού στο Erzberg, στην ορεινή περιοχή εξόρυξης Eisenerz και στη Βιέννη για 12 μήνες από τον Ιούνιο του 2017. Το drone θα χρησιμοποιηθεί σε προσομοιώσεις για την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων τεχνικών για την αντιμετώπιση καταστροφών και σε δοκιμαστικές εφαρμογές για πολύπλοκα σενάρια φυσικών καταστροφών, συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών και των πυκνών δασών. Το «Project Hero» θα χρησιμοποιηθεί επίσης όταν ο Ερυθρός Σταυρός παρέχει υποστήριξη έκτακτης ανάγκης σε περιόδους φυσικών καταστροφών, όπως έντονο χιόνι ή πλημμύρες ή ατυχήματα.