Σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας

 • ΤΙΜΟΝΙ
  ΤΙΜΟΝΙ

  Το τιμόνι διαθέτει κρυμμένους μέχρι να φωτιστούν διακόπτες με ευαισθησία αφής. Ένας από αυτούς τους διακόπτες είναι προγραμματίσιμος έτσι ώστε να είναι δυνατή η εξατομίκευσή του σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για την ολοκλήρωση μιας σειράς λειτουργιών.

 • ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΣΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
  ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΣΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

  Το προαιρετικό σύστημα ψυχαγωγίας των πίσω καθισμάτων προσφέρει δύο οθόνες 8 ιντσών ενσωματωμένες στο πίσω μέρος των εμπρόσθιων προσκέφαλων ή οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης 10 ιντσών τοποθετημένες στα καθίσματα. Το σύστημα διαθέτει ασύρματα ακουστικά και απομακρυσμένες θύρες USB και HDMI για την υποστήριξη πολλαπλών συσκευών.

 • ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗΣ ΦΩΝΉΣ
  ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗΣ ΦΩΝΉΣ

  Για να ολοκληρώσετε εργασίες χωρίς να παίρνετε τα μάτια σας από το δρόμο, το Range Rover προσφέρει έξυπνη αναγνώριση φωνής. Για παράδειγμα, «Συντονισμός στο 97,9» ή «Κλήση οικίας».

 • ΕΦΑΡΜΟΓΗ INCONTROL APPS
  ΕΦΑΡΜΟΓΗ INCONTROL APPS

  Η εφαρμογή InControl Apps παρουσιάζει ένα διαδραστικό σετ εφαρμογών, βελτιστοποιημένο για όχημα που δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία ροής πολυμέσων, υπηρεσίες cloud και βάσει τοποθεσίας αλλά και όχι μόνο, μέσω μιας θύρας USB.

 • ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ PRO
  ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ PRO

  Η εφαρμογή InControl Apps παρουσιάζει ένα διαδραστικό σετ εφαρμογών, βελτιστοποιημένο για όχημα που δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία ροής πολυμέσων, υπηρεσίες cloud και βάσει τοποθεσίας αλλά και όχι μόνο, μέσω μιας θύρας USB.

 • PROTECT
  PROTECT

  Εκτός του ότι μπορείτε να ελέγξετε απομακρυσμένα τα επίπεδα καυσίμου σας και να βρείτε εύκολα το σταθμευμένο Range Rover σας, χρησιμοποιήστε το Protect για να καταγράψετε τις διαδρομές σας και ακόμη και να ελέγξετε ότι δεν έχετε αφήσει κάποιο παράθυρο ανοιχτό. Περιλαμβάνει Optimised Land Rover Assistance.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΧΟΥ Meridian™

Εξαιρετική ευκρίνεια, κρυστάλλινοι υψηλοί τόνοι και γεμάτο, βαθύ μπάσο: χάρη στην προσεκτική διάταξη 13 ηχείων που περιλαμβάνουν ένα υπογούφερ δύο καναλιών.

Η εμπορική ονομασία Meridian είναι σήμα κατατεθέν της Meridian Audio Ltd.

Εξερευνήστε το Meridian™

ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ Meridian™ SURROUND

Όλη η πληρότητα και η καθαρότητα μιας ζωντανής απόδοσης που παράγεται μέσω της διάταξης 19 μπροστινών, πλευρικών και πίσω ηχείων που περιλαμβάνουν και ένα υπογούφερ διπλού καναλιού, τα οποία συνδυάζονται άψογα με την τεχνολογία Trifield™.

Η εμπορική ονομασία Trifield και η συσκευή «three fields» αποτελούν σήμα κατατεθέν της Trifield Production Ltd.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ Meridian™

ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Meridian™

Το ηχοσύστημα με σχεδιαστική υπογραφή διαθέτει 29 ηχεία που περιλαμβάνουν υπογούφερ διπλού καναλιού και παρέχει βαθιά, εξατομικευμένη εμπειρία ήχου για κάθε κάθισμα. Η πρώτη παγκοσμίως τρισδιάστατη τεχνολογία Trifield ανάγει το ηχοσύστημα surround στο επόμενο επίπεδο.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ Meridian™

Καινοτομία

 • PHEV (ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ)
  PHEV (ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ)

  Χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ικανότητα, την απόδοση ή την εμφάνιση, το υβριδικό ηλεκτρικό όχημα εξωτερικής φόρτισης (PHEV) διαθέτει το πιο πρωτοποριακό σύστημα μετάδοσης με εκπομπές CO₂ από 64g/km.

  ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ PHEV
 • ΑΜΑΞΩΜΑ ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ
  ΑΜΑΞΩΜΑ ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

  Πιο ελαφρύ, πιο δυνατό και πιο βιώσιμο, το πρωτοποριακό αυτοφερόμενο monocoque αμάξωμα παρέχει εξαιρετική ακαμψία και εκλεπτυσμένη λειτουργία με την ικανότητα να αντέχει στις ίδιες συγκρούσεις εκτός δρόμου με όλα τα Land Rover.

 • Land Rover IGUIDE (ΠΡΟΣΕΧΩΣ)
  Land Rover IGUIDE (ΠΡΟΣΕΧΩΣ)

  Η εφαρμογή Land Rover iGuide χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας με την οποία σας παρουσιάζει όλα χαρακτηριστικά και τα χειριστήρια που πρέπει να γνωρίζετε στο καινούργιο σας όχημα. Επίσης, το κινητό εγχειρίδιο χρηστών έχει διπλασιαστεί, ώστε να βρίσκετε απαντήσεις για όλα σας τα ερωτήματα.

Επιδόσεις

 • SPEED LOWERING
  SPEED LOWERING

  Το σύστημα Speed Lowering χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική αερανάρτηση για να μειώσει την αεροδυναμική οπισθέλκουσα και την κατανάλωση καυσίμου σε σταθερές ταχύτητες χαμηλώνοντας το όχημα κατά 15 mm από το κανονικό ύψος οδήγησης όταν η ταχύτητα φτάσει τα 105km/h.

 • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ EV
  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ EV

  Η μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας δίνει τη δυνατότητα στο Range Rover να λειτουργεί αποκλειστικά με τον ηλεκτρικό κινητήρα. Σε περίπτωση που χρειαστείτε περισσότερη ισχύ ή η φόρτιση της μπαταρίας πέσει σε ανεπαρκές επίπεδο για να υποστηρίξει τη λειτουργία, το σύστημα θα εκκινήσει τον κινητήρα βενζίνης. Εκτός από την αυτόματη λειτουργία, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις λειτουργίες οδήγησης για τη βέλτιστη χρήση της ενέργειας.

 • ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (DYNAMIC MODE)
  ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (DYNAMIC MODE)

  Αυτή η ρύθμιση, που αποτελεί μέρος του Terrain Response, παρέχει μια ρύθμιση πιο σκληρής ανάρτησης για ένα πιο δυναμικό στυλ οδήγησης. Η οδήγηση είναι συνδεδεμένη και διασφαλισμένη καθώς διασφαλίζει ότι απολαμβάνετε μέγιστη οδηγική απόλαυση.

 • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ COMFORT
  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ COMFORT

  Στο πλαίσιο του Terrain Response, αυτή η ρύθμιση προσφέρει κορυφαία επίπεδα άνεσης στο δρόμο, που προκύπτουν από τη βαθμονόμηση των ρυθμίσεων ανάρτησης για την παροχή μιας πιο εκλεπτυσμένης οδήγησης.

Δυνατότητες

 • ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΡΑΝΣΦΕΡ ΔΙΠΛΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ
  ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΡΑΝΣΦΕΡ ΔΙΠΛΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

  Οι πρόσθετες χαμηλότερες σχέσεις μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμες σε απαιτητικές συνθήκες όπως κατά την οδήγηση εκτός δρόμου ή κατά τη ρυμούλκηση. Το σύστημα του κιβωτίου τράνσφερ διπλής ταχύτητας σας δίνει ακριβή ταχύτητα και έλεγχο στις εν λόγω περιπτώσεις.

 • ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ (LOW-TRACTION LAUNCH)
  ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΡΟΣΦΥΣΗΣ (LOW-TRACTION LAUNCH)

  Με την παροχή βέλτιστου ελέγχου ροπής όταν βγαίνετε από ακινητοποίηση, η εκκίνηση υπό συνθήκες χαμηλές πρόσφυσης βελτιώνει την ικανότητα σε ολισθηρές συνθήκες όπως βρεγμένο γρασίδι, χιόνι και πάγος.

 • ADVANCED TOW ASSIST
  ADVANCED TOW ASSIST

  Το σύστημα της προηγμένης υποβοήθησης ρυμούλκησης (Advanced Tow Assist) σας επιτρέπει να ελέγχετε την κατεύθυνση του τρέιλερ κατά την κίνηση με την όπισθεν με τη βοήθεια του περιστροφικού ελεγκτή Terrain Response 2. Το προαιρετικό σύστημα θα ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης του οχήματος προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή τροχιά του τρέιλερ.

 • HILL DESCENT CONTROL
  HILL DESCENT CONTROL

  Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα Hill Descent Control (HDC) της Land Rover είναι ένα στάνταρ χαρακτηριστικό. Βοηθάει τον οδηγό με ελεγχόμενες καταβάσεις των δύσκολων κλίσεων. Το επιτυγχάνει με τη διατήρηση μιας σταθερής ταχύτητας και την εφαρμογή πέδησης χωριστά σε κάθε τροχό.

ΤΥΠΙΚΆ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΉΘΗΣΗΣ ΟΔΉΓΗΣΗΣ

 • ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΈΔΗΣΗΣ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ
  ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΈΔΗΣΗΣ ΈΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ

  Αν εντοπιστεί μια πιθανή εμπρόσθια σύγκρουση, εμφανίζεται μια προειδοποίηση που σας δίνει το χρόνο να λάβετε δράση. Εάν δεν πραγματοποιηθεί κάποια ενέργεια, το σύστημα εφαρμόζει πέδηση για να μειώσει τη σοβαρότητα της πιθανής σύγκρουσης.

 • ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ (LANE DEPARTURE WARNING)
  ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ (LANE DEPARTURE WARNING)

  Μπορεί να βοηθήσει στο να γίνουν οι μεγάλες διαδρομές πιο ασφαλείς. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας εξέλθει κατά λάθος από τη λωρίδα σας, το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας το αντιλαμβάνεται και σας ειδοποιεί με οπτική προειδοποίηση και μια δόνηση του τιμονιού.

 • ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ
  ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ

  Βοηθάει στη διευκόλυνση των ελιγμών. Όταν επιλέγετε την όπισθεν, οι αισθητήρες των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων ενεργοποιούνται. Καθώς σταθμεύετε, η οθόνης αφής και η ανατροφοδότηση ήχου υποδεικνύουν πόσο κοντά βρίσκεστε σε εμπόδια.

 • ΣΎΣΤΗΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΊΗΣΗΣ ΤΑΧΎΤΗΤΑΣ (CRUISE CONTROL) ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΉΣ ΤΑΧΎΤΗΤΑΣ (SPEED LIMITER)
  ΣΎΣΤΗΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΊΗΣΗΣ ΤΑΧΎΤΗΤΑΣ (CRUISE CONTROL) ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΉΣ ΤΑΧΎΤΗΤΑΣ (SPEED LIMITER)

  Το σύστημα Cruise control με Speed Limiter σάς επιτρέπει να διατηρείτε την τρέχουσα ταχύτητα χωρίς να απαιτείται συνεχής χρήση του πεντάλ του γκαζιού, συμβάλλοντας στη μείωση της κόπωσης του οδηγού. Ο περιοριστής ταχύτητας σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να προεπιλέξετε μια μέγιστη ταχύτητα.

Πακέτα υποβοήθησης του οδηγού

 • DRIVE
  DRIVE

  Το προαιρετικό Drive Pack προσφέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά που σας βοηθούν να είστε ασφαλείας και ενημερωμένοι, όπως σύστημα παρακολούθησης κατάστασης οδηγού, σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου, σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας και προσαρμοζόμενος περιοριστής ταχύτητας.

 • DRIVE PRO PACK
  DRIVE PRO PACK

  Εκτός από τις τεχνολογίες που περιλαμβάνονται στο Drive Pack, το Drive Pro Pack διαθέτει σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, σύστημα παρακολούθησης τυφλού σημείου και προσαρμοζόμενο σύστημα σταθεροποίησης της ταχύτητας με λειτουργία Queue Assist και σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης σε υψηλές ταχύτητες.

 • ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
  ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

  Διαθέτει σύστημα υποβοήθησης 360° και σύστημα παρακολούθησης κίνησης στο πίσω μέρος για την παροχή πλήρους ασφάλειας κατά τους ελιγμούς σε στενούς χώρους. Το Clear Exit Monitor ειδοποιεί τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων για την προσέγγιση οχημάτων πριν από την έξοδο.

 • PARK PRO
  PARK PRO

  Εκτός από τις τεχνολογίες του Park Pack, το Park Pro διαθέτει σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης για να κάνει την παράλληλη και κάθετη στάθμευση ευκολότερη από ποτέ οδηγώντας το όχημά σας σε κατάλληλο χώρο.

Άνεση και ευκολία

 • ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
  ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

  Διατίθενται θερμαινόμενα και ψυχόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη άνεση ανεξαρτήτως θερμοκρασίας. Με αυτή την επιλογή τόσο εσείς όσο και οι επιβάτες σας έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία της προτίμησής τους ανεξάρτητα.

 • ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΘΕΣΗ
  ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΘΕΣΗ

  Αυτή η λειτουργία περιλαμβάνει ένα κουμπί με ένα άγγιγμα που μετακινεί το κάθισμα των επιβατών της πρώτης σειράς στην πιο ακραία θέση μακριά από τον μπροστινό επιβάτη με αποτέλεσμα να μεγιστοποιεί τον πίσω χώρο και την ορατότητα μπροστά γι’ αυτό το άτομο.

 • ΨΥΓΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ
  ΨΥΓΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ

  Η προαιρετική μπροστινή κεντρική κονσόλα του ψυγείου παρέχει την πολυτέλεια ψύξης των ποτών κατόπιν αιτήματος. Μπορεί να χωρέσει έως 4 μπουκάλια των 500 ml και να τα διατηρήσει σε θερμοκρασία 5 °C.

 • ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
  ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

  Οι πίσω επιβάτες έχουν την επιλογή δύο ρυθμίσεων: Ψυχρό λευκό φως και θερμό λευκό φως, καθένα με πολλαπλά επίπεδα φωτεινότητας. Το πρώτο είναι καταλληλότερο για εργασία και δραστηριότητες που απαιτούν συγκέντρωση ενώ το δεύτερο προσφέρει ένα πιο χαλαρωτικό, φυσικό φως.

 • ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΖΩΝΩΝ
  ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΖΩΝΩΝ

  O κλιματισμός τεσσάρων ζωνών μπορεί επίσης να διευκολύνει τη ζωή σας με τη ρύθμιση των επιπέδων θερμοκρασίας, της κατεύθυνσης και της έντασης της ροής του αέρα. Το σύστημα διαθέτει ξεχωριστά χειριστήρια για τον οδηγό, το συνοδηγό και τους επιβάτες σε κάθε πλευρά της δεύτερης σειράς καθισμάτων. Περιλαμβάνει πρόσθετες θυρίδες αερισμού στην κολόνα Β

 • ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
  ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  Το Range Rover κυκλοφορεί με έως επτά σημεία USB, τροφοδοσία και δεδομένα, HDMI, βοηθητική πρίζα τροφοδοσίας 12V και συνδέσεις τάσης ρεύματος. Έτσι, όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν πλήρως τις δυνατότητες ψυχαγωγίας ανά πάσα στιγμή με τα tablet, τα κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές.

 • ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
  ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

  Το καινοτόμο αυτό σύστημα μπορεί να προθερμάνει ή να αερίσει το όχημα μέσω ενός τηλεχειριστηρίου και ενός χρονομέτρου εφτά ημερών. Μπορείτε πάντα να είστε σίγουροι ότι η καμπίνα βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία προτού εισέλθετε στο όχημα.

 • ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ
  ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ

  Η ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών με λειτουργία χειρονομίας σας επιτρέπει να ανοίξετε ή να κλείσετε την πόρτα του χώρου αποσκευών χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε το όχημα ή το μπρελόκ. Λειτουργεί ηλεκτρονικά και διαθέτει δύο αισθητήρες σε κάθε πλευρά του οχήματος. Απλά μετακινήστε το πόδι σας στο κάτω μέρος για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

 • SOFT DOOR CLOSE
  SOFT DOOR CLOSE

  Το Range Rover είναι επίσης διαθέσιμο με προαιρετικό μαλακό κλείσιμο θυρών για την παροχή ηλεκτρικής λειτουργίας μαντάλων στις εμπρός και πίσω πόρτες. Αυτό ελέγχει τα τελευταία 6 mm της διαδρομής της πόρτας, προσφέροντας ένα μαλακό κλείσιμο τόσο για τις εμπρός όσο και για τις πίσω πόρτες.