Κληρονομιά της Land Rover

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ

Το πρώτο Land Rover έκανε την εμφάνισή του το 1948. Σχεδιασμένο με απίστευτη απλότητα για αξιοσημείωτες δυνατότητες και ασύγκριτη δύναμη και ανθεκτικότητα. Είναι γεγονό πως έξι δεακετίες αργότερα υπολογίζεται πως τα δύο τρίτα αυτών των οχημάτων ακόμα δουλεύουν - πολλά από αυτά σε ακράιες συνθήκες και στα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ LAND ROVER

Το αυθεντικό Land Rover του 1948 σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για ακραίες ικανότητες και δύναμη. Με στιβαρή κατασκευή και χαρακτηριστικά όπως κοντοί εμπρός και πίσω πρόβολοι, βγήκε από την παραγωγή έτοιμο να κατακτήσει μερικά από τα πιο σκληρά εδάφη. Σήμερα τέτοια ποιότητα είναι σημαντική και χαρακτηριστική του πυρήνα ενός αυτοκινήτου Land Rover που τα κάνει μοναδικά, όπως ήταν και 60 χρόνια πριν.

Το Land Rover ήταν ένα προϊόν συνεχούς εξέλιξης και βελτίωσης στις δεκαετίες '50 και '60 με βελτιωμένη σταθερότητα και καλύτερη ακτίνα στροφής. Ήταν η περίοδος που η Land Rover ηγήθηκε της ανερχόμενης 4Χ4 αγοράς. Σαν σκληρό και αξιόπιστο μέσο μεταφοράς, πολλοί οργανισμοί στράφηκαν στην Land Rover για να βάλουν το προσωπικό και τον εξοπλισμό τους στις πιο προκλητικές καταστάσεις.. και έξω με ασφάλεια. Οργανισμοί όπως ο Born Free Foundation και ο The Royal Geographical Society και ο Biosphere Expeditions - σήμερα ακόμα βασίζονται στη Land Rover.

Διατηρώντας την καινοτόμα φιλοσοφία που ίδρυσε τη Land Rover, ένα επαναστατικό, εντελώς νέο προϊόν εισάγεται το 1970 και δημιουργεί τη δική του κατηγορία. Το αυτοκίνητο αυτό ήταν το Range Rover. Με όλες τις δυνατότητες ενός Land Rover και την άνεση και επιδόσεις ενός αυτοκινήτου δρόμου.

Αυτή η κουλτούρα της καινοτομίας αναπτύχθηκε από τότε και με τα μοντέλα Land Rover και Range Rover: νέα μοντέλα, πιο εκλεπτυσμένα, με καινοτόμες τεχνολογίες και λιγότερες εκπομπές. Συνεχίζει με πρωτοβουλίες όπως οι οι e_Terrain Technologies (που βελτιώνουν τη περιβαλλοντική επίδοση με λιγότερες εκπομπές CO2), βιώσιμη παραγωγή και ανακύκλωση CO2. Η Land Rover θα

παραμείνει στο προσκήνιο του προηγμένου σχεδιασμού - το νέο μικρό Range Rover είναι ένα δείγμα τοθ οράματος που κινεί μπροστά

την εταιρεία και την κρατά στην αιχμή της τεχνολογίας και κατασκευής.