Από την εμφάνιση του πρώτου Range Rover το 1970, το όχημα εξελίσσεται συνεχώς. Το πιο πολυτελές SUV παγκοσμίως διαθέτει εξαιρετικά επίπεδα φινέτσας, εγγενούς δυναμικής και έμπνευσης σχεδιασμού, σε συνδυασμό με τεχνολογικές εξελίξεις που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ανατρέχουμε στην ιστορία της σειράς των luxury SUV που είναι γνωστή ως η οικογένεια Range Rover.


Δείτε τη συνεχή εξέλιξη του Range Rover από τη στιγμή της δημιουργίας του

1969 - Το πρωτότυπο Velar του Range Rover

Για να διαφυλάξουν το πρωτότυπο του πρώτου Range Rover ως επτασφράγιστο μυστικό, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί αυτού του επαναστατικού νέου οχήματος έδωσαν στο άκρως απόρρητο πρωτότυπο το όνομα «Velar», το οποίο προέρχεται από την ιταλική λέξη «velare» που σημαίνει σκεπάζω ή καλύπτω. Τα πρώτα 26 πρωτότυπα διέθεταν ένα σήμα με αυτό το όνομα για να αποκρύπτουν την ταυτότητά τους.

Τα πρώτα πρωτότυπα του Range Rover έφεραν το σήμα Velar για να αποκρύπτουν την ταυτότητά τους.

1970 - Πρώτη παραγωγή 3θυρου Range Rover

Μετά από την επιτυχημένη δοκιμή του οχήματος «Velar», το πρώτο Range Rover έκανε την εμφάνισή του. Γνώρισε την ευρεία αποδοχή του κοινού, χάρη στο σπάνιο συνδυασμό δυναμικής και κομψού σχεδιασμού. Ήταν το πρώτο όχημα με μόνιμη τετρακίνηση και διαιρούμενη πόρτα χώρου αποσκευών, καπό σε σχήμα κοχυλιού και συνεχή μεσαία γραμμή

1981 - 4θυρο Range Rover

Μετά από 11 χρόνια στην αγορά, το Range Rover Classic έγινε διαθέσιμο ως τετράθυρο όχημα, δίνοντας περισσότερες επιλογές στο όλο και μεγαλύτερο κοινό οπαδών του οχήματος.

 • Range Rover
 • Range Rover

Αριστερά Από την κυκλοφορία του, το Range Rover αναγνωρίστηκε για την πολυτελή ισχυρή παρουσία του Δεξιά Χάρη στον ιδιαίτερο σχεδιασμό του, το Range Rover είναι άμεσα αναγνωρίσιμο

1994 - Range Rover δεύτερης γενιάς

Πρόκειται για ένα όχημα πιο πολυτελές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Οι σχεδιαστικές πινελιές του οχήματος δεύτερης γενιάς, όπως η εμβληματική σιλουέτα και οι ορθογώνιοι προβολείς αντί για τους κυκλικούς, άντεξαν στο χρόνο, κάνοντας το όχημα αναγνωρίσμο έως σήμερα.

2001 - Range Rover τρίτης γενιάς

Αυτό το Range Rover που συνεχώς εξελίσσεται ήταν το πρώτο που αναπτύχθηκε με μονό κέλυφος αμαξώματος monocoque. Η έμπνευση σχεδιασμού του αμαξώματος προήλθε από το κωνικό σχήμα του ταχύπλοου The Italian Riva, ενώ οι τροχαλίες του πολυτελούς yacht ενέπνευσαν τα μεταλλικά φινιρίσματα στο εσωτερικό του οχήματος.

 • Range Rover
 • Range Rover

Αριστερά Ακόμη μεγαλύτερη πολυτέλεια προέκυψε για το LangRange Rover Δεξιά Η έμπνευση σχεδιασμού για το όχημα προήλθε από το ταχύπλοο σκάφος The Italian Riva

2004 - Η ιδέα του Range Stormer

Η ιδέα του οχήματος Stormer ενδέχεται να γίνει γνωστή για την παρουσίαση του φουτουριστικού σχεδιασμού του Range Rover, καθώς και της τολμηρής προσέγγισης με την υιοθέτηση νέας τεχνολογίας εντός των οχημάτων.

2005 - Παραγωγή Range Rover Sport

Η εισαγωγή του πρώτου σπορ SUV στην οικογένεια Range Rover έδειξε τη δέσμευση της Land Rover στην απόδοση. Οι επιλογές κινητήρων περιλάμβαναν έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου με γρήγορη απόδοση. Το Range Rover Sport προσέφερε επίσης αερανάρτηση cross-linked δίνοντας στους οδηγούς προαιρετικό ύψος οδήγησης, το οποίο βελτίωσε την άνεση και την οδήγηση 4x4 εντός και εκτός δρόμου. Η ποικιλία ύψους ήταν ένα από τα πολλά ιδιαίτερα νέα χαρακτηριστικά που αντανακλούσαν τη δυναμική απόδοση στην εμφάνιση του οχήματος.

 • Range Rover
 • Range Rover

Αριστερά Η ιδέα του οχήματος Stormer παρουσίασε μια τάση φουτουριστικού σχεδιασμού για το Range Rover Δεξιά H άφιξη του Range Rover Sport προσέφερε ενισχυμένη απόδοση

2008 - LRX Concept

Αυτό το όχημα cross-coupé ήταν ένα φιλόδοξο και προοδευτικό βήμα για την ομάδα σχεδίασης της Land Rover. Με στόχο τους οδηγούς που σπάνια θα έβγαιναν εκτός δρόμου, το όχημα εξακολουθεί να διατηρεί τη θρυλική δυναμική της Land Rover αλλά και περιλαμβάνει έναν εσωτερικό χώρο, «φουτουριστικό» σύμφωνα με τον τύπο.

Ο σχεδιασμός του οχήματος LRX concept ενδέχεται να έχει μεγάλη επιρροή στο σχεδιασμό του Range Rover Evoque

2011 - Παραγωγή Range Rover Evoque

Το Range Rover Evoque που ονομάστηκε «αυτοκίνητο της χρονιάς» από πολυάριθμα outlet έκανε δυναμική είσοδο στην παρουσίασή του στο Paris Motor Show το 2010. Πολλά χαρακτηριστικά που υπήρχαν στο όχημα LRX concept εξελίχθηκαν στο luxurious cross-coupé, όπως ενδεικτικά, η σύγχρονη ερμηνεία του διαχρονικού σχεδιασμού του classic Range Rover.

Range Rover Evoque

Η άφιξη του Range Rover Evoque έφερε έναν τολμηρό νέο σχεδιασμό

2012 - Range Rover τέταρτης γενιάς

Η τέταρτη εμφάνιση του Range Rover ήταν η πρώτη με ελαφρύ εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο αμάξωμα, ενώ ήταν άμεσα αναγνωρίσιμο από το μακρύ μεταξόνιο και την πλευστή γραμμή οροφής. Το όχημα διέθετε επίσης την έκδοση νέας γενιάς του συστήματος Terrain Response® της Land Rover. Αυτή η ενσωματωμένη τεχνολογία οδήγησης αυτόματα επιλέγει την καλύτερη ρύθμιση του οχήματος για το έδαφος.

2013 - Range Rover Hybrid

Το πρώτο υβριδικό της οικογένειας Range Rover όχι μόνο απέδιδε μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και λιγότερες εκπομπές, αλλά το πιο σημαντικό, δεν επηρέαζε αρνητικά τη δυναμική. Προς απόδειξη, το όχημα ξεκίνησε μια διαδρομή 16.000 χιλιομέτρων από το Solihull έως τη Mumbai μέσω του απόλυτου τεστ οδήγησης εκτός δρόμου, τα Ιμαλάια.

 • Range Rover Hybrid
 • Range Rover Hybrid

Αριστερά Το πρώτο Hybrid Range Rover μείωσε τις εκπομπές χωρίς επιπτώσεις στη δυναμική Δεξιά Τα πολυτελή χαρακτηριστικά που αναμένονταν από ένα Range Rover διατηρήθηκαν στο Hybrid

2013 - Range Rover Sport δεύτερης γενιάς

Παρουσιάστηκε από τον ηθοποιό Daniel Craig στο ρόλο του James Bond. Μερικοί δρόμοι της Νέας Υόρκης έκλεισαν προσωρινά για την κυκλοφορία του αναβαθμισμένου Range Rover Sport που διέθετε μεγαλύτερη αποδοτικότητα από τον 3λιτρο κινητήρα V6.


Range Rover Sport

Η μεγαλύτερη δύναμη του κινητήρα ήταν ένα βασικό χαρακτηριστικό του Range Rover Sport δεύτερης γενιάς

2015 - Κυκλοφορία Range Rover Sport SVR

Το Range Rover Sport SVR, που κατασκευάστηκε ως ένα SUV υψηλής απόδοσης με μεγαλύτερη ισχύ, ήταν το πρώτο που δημιουργήθηκε από την ομάδα Special Vehicle Operations. Ως το πιο γρήγορο Land Rover που δημιουργήθηκε ποτέ, το όχημα προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία οδήγησης. Η ισχύς του οχήματος αντανακλάται στα χαρακτηριστικά σχεδίασής του, όπως οι τετραπλές απολήξεις εξάτμισης και η μοναδική πίσω αεροτομή.

2015 - Range Rover SVAutobiography

Το αποκορύφωμα φινέτσας και πολυτέλειας: το Range Rover SVAutobiography επαναπροσδιόρισε την εμπειρία του Range Rover. Η προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται στα φινιρίσματα από βουρτσισμένο αλουμίνιο και τα καθίσματα executive της καμπίνας. Στο εξωτερικό, μια μοναδική επιλογή παλέτας χρωμάτων εξασφάλισε στους οδηγούς την απόλυτη πολυτελή εμπειρία που ταυτίζεται με το Range Rover. To SVAutobiography Dynamic παρουσιάστηκε λίγο αργότερα και με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του και το δυναμικό κινητήρα V8, η παρουσία του οχήματος εξέφρασε την ισχύ και την ευελιξία του.

 • Range Rover Sport SVR
 • Range Rover

Αριστερά Το Range Rover Sport SVR συνδυάζει ισχύ και απόδοση για απολαυστική οδήγηση Δεξιά Το αποκορύφωμα πολυτέλειας και φινέτσας: το Range Rover SVAutobiography

2015 - Range Rover Evoque Convertible

Το πρώτο convertible Range Rover, το Evoque Convertible συνδύασε την αναγνωρισμένη ικανότητα της Land Rover με ελκυστικά χαρακτηριστικά, όπως μια αναδιπλούμενη οροφή σε διάταξη Ζ, ενώ διατήρησε την ισχυρή οπτική παρουσία, χάρη στη δεξιοτεχνία των σχεδιαστών της Land Rover. Το αποτέλεσμα είναι το πρώτο παγκοσμίως πολυτελές compact και το πιο δυναμικό 4x4 convertible SUV για κάθε έδαφος.

Range Rover Evoque Convertible

Το Range Rover Evoque Convertible ήταν το πρώτο Range Rover του είδους του

Από το άκρως απόρρητο concept του οχήματος Velar έως το πρώτο Range Rover Evoque Convertible, η εξέλιξη του Range Rover είναι σαφής. Χωρίς να επηρεάζει ποτέ αρνητικά τη δυναμική, το luxury SUV συνεχίζει να θέτει ψηλά τον πήχη στο σχεδιασμό, τη δυναμική και την απόδοση του αυτοκινήτου.

Δείτε την γκαλερί

2017 - Το Ολοκαίνουργιο Range Rover Velar

Η ιστορία συνεχίζεται. Το Ολοκαίνουργιο Range Rover Velar θα αποκαλθφθεί την 1η Μαρτίου.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΟ


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ RANGE ROVER

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ RANGE ROVER ΓΙΑ ΕΣΑΣ


 • Range Rover
  RANGE ROVER

  Όταν παρουσιάστηκε πριν από περισσότερα από 45 χρόνια, άλλαξε τον τρόπο μετακίνησης σε διαδρομές εκτός δρόμου. Με την πάροδο των ετών, έχει καταφέρει να αντιπροσωπεύει την ίδια την κορυφή του περίφημου βρετανικού σχεδιασμού.

  Εξερευνήστε αυτό το μοντέλο
 • Range Rover Sport
  RANGE ROVER SPORT

  Το Range Rover Sport τεκμηριώνει άψογα το «S» του SUV. Ανάγοντας τη σειρά των μοντέλων μας σε ένα άλλο επίπεδο, είναι το πιο ευέλικτο, δυναμικό Land Rover γρήγορης απόκρισης που δημιουργήθηκε ποτέ.

  Εξερευνήστε αυτό το μοντέλο
 • Range Rover Evoque
  RANGE ROVER EVOQUE

  Πάνω από 170 διεθνή βραβεία και συνεχίζουμε. Το Range Rover Evoque διατίθεται σε έκδοση Coupé, σε 5-θυρη έκδοση και σε έκδοση convertible.

  Εξερευνήστε αυτό το μοντέλο