ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ CONNECT

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ INCONTROL
WI-FI HOTSPOT
Τι είναι το Wi-Fi Hotspot;

Το Wi-Fi Hotspot παρέχει 3G/LTE (ανάλογα με το μοντέλο) Wi-Fi hotspot στο αυτοκίνητό σας. Το Wi-Fi Hotspot δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να συνδέσουν έως και 8 συσκευές στο διαδίκτυο με τη χρήση μιας σύνδεσης 3G/LTE στο αυτοκίνητο. Χρησιμοποιεί την κεραία οροφής αυξάνοντας την αξιοπιστία της συνεχούς σύνδεσης εν κινήσει. Παρέχει καλύτερη ισχύ σύνδεσης δεδομένων (σε σύγκριση με ένα smartphone στο όχημα) καθώς η μεταλλική δομή του οχήματος μπορεί να περιορίσει τη λήψη των δεδομένων. Πέραν του υλικού εξοπλισμού που είναι εγκατεστημένος στο όχημα, πρέπει να αγοράσετε μια κάρτα SIM κινητού και να την τοποθετήσετε στη συσκευή ανάγνωσης κάρτας SIM που βρίσκεται στο όχημά σας.

Το Wi-Fi Hotspot θα παρέχει συνεχή σύνδεση Wi-Fi ενώ κινείστε;

Το Wi-Fi Hotspot λειτουργεί μέσω ενός δικτύου κινητού τηλεφώνου. Θα παρέχει καλύτερη σύνδεση δεδομένων από ένα smartphone στο όχημα, αλλά δεν θα λειτουργεί σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κανένα δίκτυο κινητού τηλεφώνου.

Χρειάζομαι SIM για το Wi-Fi Hotspot μου;

Ναι. Το σύστημα απαιτεί χωριστή κάρτα SIM 3G με πρόγραμμα/παροχή δεδομένων για να λειτουργήσει. Το σύστημα παρέχει διαδίκτυο για κινητές συσκευές στο όχημα για συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης σε Wi-Fi όπως κινητά τηλέφωνα, tablet κ.τ.λ. Με πολλούς τρόπους λειτουργεί παρόμοια με ένα «3G dongle».

Ποιον τύπο SIM πρέπει να έχω;

Χρειάζεστε μια «Data only SIM card». Μερικές φορές ονομάζονται «Internet only SIM» ή «Mobile broadband SIM». Αυτή θα είναι μια διαφορετική κάρτα SIM από αυτή που είναι εγκατεστημένη στο κινητό σας τηλέφωνο. Για Touch 17MY, η απαραίτητη κάρτα SIM είναι μια τυπική κάρτα SIM 2FF, ενώ για το Touch Pro και το Touch 18MY χρειάζεται μια κάρτα micro SIM 3FF.

Η SIM μου πρέπει να παρέχει πρόγραμμα δεδομένων;

Ναι, η SIM σας πρέπει να έχει πακέτο δεδομένων έτσι ώστε να λειτουργήσει το Wi-Fi Hotspot σας. Οι Voice only SIM (που χρησιμοποιούνται σε μερικά κινητά τηλέφωνα) δεν μπορούν να παρέχουν δεδομένα.

H Jaguar Land Rover έχει προτιμώμενο πάροχο SIM;

Προς το παρόν, η Jaguar Land Rover δεν έχει προτιμώμενο πάροχο προγραμμάτων δεδομένων. Μπορείτε να αποκτήσετε μια κάρτα Data only SIM από διάφορες πηγές. Data SIMs and plans διατίθενται από όλους τους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα δεδομένα του προγράμματος κινητού τηλεφώνου που ήδη έχω;

Αυτό εξαρτάται από την υπηρεσία παροχής κινητής τηλεφωνίας και τον τύπο του προγράμματος που έχετε. Μερικοί πάροχοι προσφέρουν «προγράμματα κοινής χρήσης», όπου μπορείτε να λάβετε μια πρόσθετη SIM για το Wi-Fi Hotspot σας και να τη συνδέσετε με το πρόγραμμα κοινής χρήσης σας. Αυτό σημαίνει ότι το Wi-Fi Hotspot σας και το κινητό τηλέφωνό σας καταναλώνουν τα δεδομένα από το όριο κοινής χρήσης και θα λαμβάνετε έναν ενιαίο λογαριασμό.

Μπορώ να παραγγείλω μόνο Wi-Fi Hotspot ή είναι συνδεδεμένο με άλλες επιλογές;

Επί του παρόντος το Wi-Fi Hotspot είναι ένα χαρακτηριστικό συνδεδεμένο με Connect/Connect Pro. Το Wi-Fi Hotspot μπορεί να προσδιοριστεί μόνο σε οχήματα εξοπλισμένα με Connect/Connect Pro.

Σε ποιον τύπο δικτύων λειτουργεί το Wi-Fi Hotspot;

Το Wi-Fi Hotspot λειτουργεί σε δίκτυα 3G/LTE.

REMOTE PREMIUM
Πώς εγγράφομαι στο Remote Premium;

Χρειάζεται μια συνδρομή Connect για πρόσβαση στα χαρακτηριστικά Remote Premium. Προς το παρόν είναι δυνατό να έχετε μόνο το Connect στο όχημά σας αν έχει επιλεγεί κατά την παραγγελία του οχήματος.

Τι είναι το χαρακτηριστικό Beep and Flash (Ηχητικό σήμα και αναβόσβημα);

Το χαρακτηριστικό Beep and Flash (Ηχητικό σήμα και αναβόσβημα) σας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσετε εύκολα και γρήγορα το όχημά σας. Αν πατήσετε το κουμπί Beep and Flash (Ηχητικό σήμα και αναβόσβημα) στην αρχική οθόνη της εφαρμογής Remote Premium για smartphone θα ενεργοποιηθούν οι προβολείς διασταύρωσης, τα φώτα έκτακτης ανάγκης και μια ηχητική ειδοποίηση.

Τι είναι το χαρακτηριστικό απομακρυσμένου κλειδώματος;

Η λειτουργία Remote Lock (Απομακρυσμένο κλείδωμα) σας δίνει τη δυνατότητα να κλειδώσετε από απόσταση το όχημά σας με το κλικ ενός κουμπιού. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε το PIN του InControl για την επεξεργασία του αιτήματός σας. Πατήστε το κουμπί κλειδώματος Lock στην οθόνη ασφαλείας της εφαρμογής Remote Premium για smartphone για να κλειδώσετε απλά τις πόρτες (έτσι ώστε το όχημα να μπορεί να ανοίξει από μέσα), να οπλίσετε το συναγερμό, να διπλώσετε τους εξωτερικούς καθρέπτες και να κλείσετε τα παράθυρα.

Στα μοντέλα με ηλεκτρική ηλιοροφή το χαρακτηριστικό απομακρυσμένου κλειδώματος θα κλείσει την ηλιοροφή;

Όχι, το χαρακτηριστικό Remote Lock (Απομακρυσμένο κλείδωμα) δεν θα κλείσει την οροφή.

Τι είναι το χαρακτηριστικό απομακρυσμένου ξεκλειδώματος (Remote Unlock);

Το χαρακτηριστικό Remote Unlock (Απομακρυσμένο ξεκλείδωμα) σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε από απόσταση την πόρτα του οδηγού του οχήματός σας με το κλικ ενός κουμπιού. Θα χρειαστεί να εισαγάγετε το PIN του InControl για την επεξεργασία του αιτήματός σας. Πατήστε το κουμπί ξεκλειδώματος στην οθόνη ασφαλείας του οχήματος της εφαρμογής Remote Premium για smartphone για να ξεδιπλώσετε τους εξωτερικούς καθρέπτες, να ενεργοποιήσετε τους προβολείς διασταύρωσης και να αναβοσβήσουν τα φώτα έκτακτης ανάγκης δύο φορές. Για λόγους ασφαλείας, η πόρτα του οδηγού θα κλειδώσει ξανά αυτόματα αν δεν ανοίξει σε 45 δευτερόλεπτα.

Τι είναι το χαρακτηριστικό Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός);

Το χαρακτηριστικό Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός) σας δίνει τη δυνατότητα, ανεξάρτητα από τις προδιαγραφές του οχήματός σας, να ψύξετε/εξαερίσετε ή να θερμάνετε από απόσταση το όχημά σας μέσω του χαρακτηριστικού Remote Climate (Απομακρυσμένος έλεγχος κλιματισμού) στην εφαρμογή Remote Premium για smartphone.

Πώς λειτουργεί το χαρακτηριστικό Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός);

Ανάλογα με τις προδιαγραφές του οχήματός σας και τις αγορές, η εφαρμογή για smartphone Remote Premium θα σας παρέχει την ικανότητα να ρυθμίσετε τον κλιματισμό είτε μέσω της λειτουργίας εκκίνησης του κινητήρα είτε μέσω της λειτουργίας Fuel Fired Heater (Θερμαντήρας καυσίμου). Αν έχετε όχημα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ο κινητήρας θα χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση του κλιματισμού του οχήματος πριν φτάσετε στο όχημα. Μπορείτε να επιλέξετε επιθυμητή θερμοκρασία και στη συνέχεια θα είστε σε θέση να εκκινείτε τον κινητήρα από απόσταση πατώντας το κουμπί Engine Start (Εκκίνηση κινητήρα) και εισάγοντας το PIN InControl στην οθόνη Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός) της εφαρμογής Remote Premium για smartphone. Να θυμάστε ότι μερικές χώρες μπορεί να απαγορεύουν ή να περιορίζουν τη χρήση της λειτουργίας εκκίνησης κινητήρα από απόσταση. Πρέπει να γνωρίζετε και να συμμορφώνεστε με κάθε τοπική νομοθεσία σε κάθε χώρα στην οποία σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ή χρησιμοποιείτε την απομακρυσμένη λειτουργία Engine Start (Εκκίνηση κινητήρα). Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο InControl T και την πολιτική απορρήτου κάτω από τις Συχνές Ερωτήσεις για το Connect. Αν έχετε όχημα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και το όχημα είναι εξοπλισμένο με δυνατότητα λειτουργίας Park Heat (Προθέρμανση κατά τη στάθμευση), το όχημα θα ρυθμίζεται με τη χρήση θερμαντήρα καυσίμου. Θα είστε σε θέση να ρυθμίσετε το όχημα πατώντας το κουμπί εκκίνησης και εισάγοντας το PIN InControl στην οθόνη Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός) της εφαρμογής Remote Premium για smartphone. Το όχημα στη συνέχεια θα αποφασίζει αυτόματα αν θα επιλέξει θέρμανση ή εξαερισμό ανάλογα με την τρέχουσα θερμοκρασία. Η λειτουργία Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός) θα λειτουργεί μόνο με τη χρήση της λειτουργίας Fuel Fired Heater (Θερμαντήρας καυσίμου) αν το όχημα είναι εξοπλισμένο με την επιλογή λειτουργίας Park Heat (Προθέρμανση κατά τη στάθμευση), την οποία πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά. Για τη διατήρηση της ισχύος της μπαταρίας μερικά μη βασικά χαρακτηριστικά της Remote Premium θα απενεργοποιούνται αν το όχημα δεν οδηγείται για 4 ημέρες (π.χ όταν πάτε διακοπές). Τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής Remote Premium για smartphone θα επανενεργοποιούνται αυτόματα την επόμενη φορά που θα οδηγήσετε το όχημα. Το χαρακτηριστικό Wake Up (Ενεργοποίηση) σας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσετε ενεργοποίηση αυτών των χαρακτηριστικών στο όχημά σας. Το Remote Premium μπορεί να προγραμματιστεί για να ενεργοποιηθεί μια ημερομηνία που ορίζεται από εσάς μέσω της οθόνης Vehicle Wake Up (Ενεργοποίηση οχήματος) της εφαρμογής Remote Premium για smartphone. Όλα τα χαρακτηριστικά του Remote Premium θα είναι λειτουργικά από αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τι είναι το χαρακτηριστικό επαναφοράς συναγερμού (Alarm Reset);

Το χαρακτηριστικό Alarm Reset (Επαναφορά συναγερμού) σας δίνει τη δυνατότητα να επαναφέρετε το συναγερμό του οχήματος από το smartphone σας όταν ηχεί. Αν ο συναγερμός του οχήματός σας ενεργοποιηθεί, μια αναδυόμενη οθόνη με μια επιλογή επαναφοράς του συναγερμού θα εμφανιστεί στην εφαρμογή Remote Premium για smartphone. Η επαναφορά του συναγερμού μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω της οθόνης Vehicle Security (Ασφάλεια του οχήματος).

Γιατί μερικά/όλα τα κουμπιά του χαρακτηριστικού Remote Premium είναι γκριζαρισμένα στην έκδοση της εφαρμογής Remote Premium για smartphone;

Ορισμένα χαρακτηριστικά του Remote Premium μπορεί να απενεργοποιηθούν στην εφαρμογή Remote για smartphone όταν εντοπιστούν οι συντελεστές που απαγορεύουν τη χρήση αυτών των χαρακτηριστικών. Κατά την απόπειρα χρήσης ενός απενεργοποιημένου χαρακτηριστικού του Remote Premium, θα σας παρουσιαστεί ένα μήνυμα σφάλματος που εξηγεί γιατί το κουμπί είναι τη δεδομένη στιγμή απενεργοποιημένο. Για παράδειγμα:
Ο κινητήρας είναι ήδη σε λειτουργία.
Καμία σύνδεση στο διαδίκτυο.
Μια λειτουργία που προκαλεί διένεξη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο συναγερμός του οχήματος έχει ενεργοποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο η λειτουργία Alarm Reset (Επαναφορά συναγερμού) θα είναι διαθέσιμη.
Έχει πραγματοποιηθεί υπέρβαση του χρόνου της λειτουργίας Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός).
Η λειτουργία Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός) μπορεί μόνο να χρησιμοποιηθεί για μια περιορισμένη περίοδο χωρίς το όχημα να οδηγείται. Το χαρακτηριστικό Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός) δεν θα ενεργοποιείται όταν έχει πραγματοποιηθεί υπέρβαση αυτού του χρονικού ορίου. Θα πραγματοποιείται επαναφορά του χρονομέτρου όταν το όχημα οδηγηθεί ξανά.

Γιατί λαμβάνω μήνυμα σφάλματος όταν ζητάω μια λειτουργία απομακρυσμένου ελέγχου κλιματισμού (Remote Smartphone);

Η επεξεργασία των λειτουργιών της εφαρμογής Remote για Smartphone θα είναι δυνατή μόνο αν πληρούνται κάποιες προκαταρκτικές συνθήκες του οχήματος. Το όχημα θα ελέγχει αυτές τις προκαταρκτικές συνθήκες πριν επιχειρήσει να επεξεργαστεί οποιεσδήποτε απαραίτητες λειτουργίες από απόσταση. Αν οποιεσδήποτε από αυτές τις προκαταρκτικές συνθήκες δεν πληρούνται, ένα μήνυμα σφάλματος θα προβάλλεται στην εφαρμογή Remote για Smartphone που σας ενημερώνει για το λόγο του συγκεκριμένου σφάλματος.

Γιατί λαμβάνω μήνυμα σφάλματος όταν ζητάω μια λειτουργία Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός);

Για την εκτέλεση μιας λειτουργίας Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός), οι παρακάτω συνθήκες πρέπει να πληρούνται. Διαφορετικά, ένα μήνυμα σφάλματος θα προβάλλεται:
Το όχημα πρέπει να είναι σε θέση να συμπλέκει το χειρόφρενο.
Η θερμοκρασία του κινητήρα πρέπει να είναι από -30 °C έως 117 °C.
Κανένα σφάλμα με οποιοδήποτε απαραίτητο σύστημα του οχήματος δεν έχει εντοπιστεί.
Επιπροσθέτως, το χαρακτηριστικό Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός) δεν θα λειτουργεί αν:
Το όχημα είναι ξεκλείδωτο.
Παράθυρο, πόρτα, καπό ή χώρος αποσκευών είναι ανοιχτός/-ή/-ό.
Τα φώτα έκτακτης ανάγκης είναι αναμμένα.
Το όχημα χρησιμοποιείται από κάποιον. Για παράδειγμα, ένα άτομο στο εσωτερικό του οχήματος αλληλεπιδρά με σημαντικά συστήματα όπως το πεντάλ του φρένου, το γκάζι ή το κουμπί start-stop.

Γιατί η λειτουργία κλιματισμού παρουσιάζει διαφορετική θερμοκρασία από αυτή που ρυθμίζω όταν χρησιμοποιώ την εφαρμογή Remote για smartphone;

Μόλις πραγματοποιήσετε εκκίνηση του αυτοκινήτου μετά τη χρήση της λειτουργίας Remote Climate (Τηλεχειριζόμενος κλιματισμός) από την εφαρμογή Remote για smartphone, οι ρυθμίσεις του κλιματισμού θα επανέρχονται στη θερμοκρασία που είχε ρυθμιστεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου κύκλου λειτουργίας του αυτοκινήτου, έτσι ώστε η θερμοκρασία στην οθόνη του αυτοκινήτου να μη συγχρονίζεται με την τιμή της εφαρμογής.

APPLE WATCH
Πώς βάζω την εφαρμογή στο Apple Watch μου;

Μόλις πραγματοποιήσετε λήψη της εφαρμογής Remote Premium στο iPhone σας, ακολουθήστε τις οδηγίες της Apple σχετικά με τον τρόπο λήψης εφαρμογών στο Apple Watch στο https://support.apple.com/HT204784

Γιατί δεν μπορώ να βρω τη λειτουργία διαδρομών στην εφαρμογή Remote Premium Apple Watch;

Η λειτουργία διαδρομών είναι διαθέσιμη μόνο στην εφαρμογή Remote Premium στο iPhone σας ή μέσω της δικτυακής πύλης My Land Rover InControl.

Τι συμβαίνει όταν ξεκινάω το Remote Climate Control από την εφαρμογή Watch App;

Μπορείτε να ορίσετε και να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του οχήματός σας από το Apple Watch. Για λόγους ασφαλείας, αν το όχημά σας είναι ξεκλείδωτο κατά την ενεργοποίηση του Remote Climate Control (Απομακρυσμένος έλεγχος κλιματισμού) από την εφαρμογή Remote Premium του Apple Watch σας, το όχημά σας θα κλειδώνει αυτόματα πριν την εκκίνηση του κινητήρα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ INCONTROL APPS
Τι είναι η εφαρμογή InControl Apps;

Η εφαρμογή InControl Apps παρουσιάζει ένα βελτιστοποιημένο για όχημα, διαδραστικό σετ επιλεγμένων εφαρμογών στην οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας του οχήματός σας μέσω μιας ειδικής θύρας USB. Μόλις συνδεθεί, μια αναλυτική επιλογή των εφαρμογών που ενεργοποιούν ροή πολυμέσων, υπηρεσίες βασισμένες στο cloud, υπηρεσίες βασισμένες στην τοποθεσία και όχι μόνο θα είναι προσπελάσιμες μέσω της οθόνης αφής που είναι τοποθετημένη στο ταμπλό του οχήματος.

Πώς αγοράζω την εφαρμογή InControl Apps;

Η εφαρμογή InControl Apps πρέπει να επιλέγεται κατά την παραγγελία του οχήματος καθώς ο υλικός εξοπλισμός μπορεί να εγκατασταθεί μόνο στο εργοστάσιο.

Μπορώ να αγοράσω την εφαρμογή InControl Apps για το τρέχον όχημά μου;

Επί του παρόντος είναι δυνατό να έχω την εφαρμογή InControl Apps σε νέο όχημα. Η εφαρμογή InControl Apps επιλέγεται κατά την παραγγελία του οχήματος καθώς ο υλικός εξοπλισμός εγκαθίσταται μόνο στο εργοστάσιο. Οι μελλοντικές επιλογές εξερευνώνται.

Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο Land Rover με ενσωματωμένες εφαρμογές InControl Apps. Μπορώ να συνδέσω το smartphone μου;

Ναι. Απλά εγκαταστήστε την εφαρμογή InControl Apps στο smartphone σας και το χαρακτηριστικό της εφαρμογής InControl Apps θα είναι πλήρως διαθέσιμο.

Μπορώ να πραγματοποιήσω λήψη εφαρμογών για άλλες περιοχές;

Αλλάζοντας την περιοχή σας στην καρτέλα Options (Επιλογές) της εφαρμογής για smartphone θα είστε σε θέση να δείτε τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες σε χρήστες άλλων περιοχών. Θα είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε λήψη αυτών των εφαρμογών μόνο αν είναι επίσης διαθέσιμες στην περιοχή σας. Σημείωση: η διαθεσιμότητα των εφαρμογών δεν εγγυάται ότι οι προτιμήσεις γλώσσας σας θα είναι διαθέσιμες.

Πόσο κοστίζει η εφαρμογή InControl Apps;

Υπάρχει ένα εφάπαξ κόστος για το σύστημα της εφαρμογής InControl Apps καθώς ο υλικός εξοπλισμός πρέπει να εγκαθίσταται στο εργοστάσιο. Απευθυνθείτε στον τοπικό έμπορο λιανικής σας για να ενημερωθείτε σχετικά με το κόστος. Η εφαρμογή InControl App είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play και το Apple App Store. Μερικές εφαρμογές τρίτου μέρους μπορεί να απαιτούν αγορά ή συνδρομή.

Μπορώ να έχω την εφαρμογή InControl Apps σε κάθε όχημα Land Rover;

Η εφαρμογή InControl Apps πρέπει να επιλέγεται κατά την παραγγελία του οχήματός σας καθώς ο υλικός εξοπλισμός πρέπει να εγκαθίσταται στο εργοστάσιο. Απευθυνθείτε στον τοπικό σας έμπορο λιανικής για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα του οχήματος.

Τι χρειάζομαι πριν χρησιμοποιήσω την εφαρμογή InControl Apps;

Θα χρειαστείτε ένα όχημα εξοπλισμένο με την εφαρμογή InControl Apps, ένα υποστηριζόμενο smartphone και το καλώδιο USB που περιλαμβάνεται στο τηλέφωνό σας. Συνιστάται τα καλώδια αντικατάστασης να αγοράζονται από τον κατασκευαστή του κινητού τηλεφώνου σας π.χ. καλώδια iPhone Lightning από την Apple inc.

Υποστηρίζονται συσκευές tablet;

Όχι τώρα.

Είναι η συσκευή μου συμβατή με την εφαρμογή InControl Apps;

Επισκεφθείτε την ενότητα των κατόχων στο www.landrover.co.uk και ακολουθήστε τα βήματα για να δείτε αν η συσκευή σας είναι συμβατή.

Πρέπει να ενημερώσω το λογισμικό του iPhone μου;

Η εφαρμογή InControl Apps λειτουργεί καλύτερα με το πιο πρόσφατο λειτουργικό λογισμικό (Apple iOS 8+).

Πώς εγκαθιστώ την εφαρμογή InControl Apps στο smartphone μου;

Ανάλογα με τη συσκευή σας επισκεφθείτε το Google Play ή μεταβείτε στο Apple Store του smartphone σας. Αναζητήστε την εφαρμογή InControl Apps και επιλέξτε την εφαρμογή Land Rover InControl Apps από τον κατάλογο των αποτελεσμάτων. Αν δεν είστε σίγουροι, η εφαρμογή InControl Apps μπορεί να εντοπιστεί από τον εκδότη που επισημαίνεται ως η Land Rover και διαθέτει το λογότυπο της Land Rover. Επιλέξτε Install (Εγκατάσταση) και πραγματοποιήστε αποδοχή των αδειών για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ανοίξτε την εφαρμογή για μια σύντομη εκπαίδευση.

Πρέπει να πραγματοποιήσω λήψη της εφαρμογής InControl και οποιωνδήποτε ενημερώσεων μέσω Wi-Fi;

Η λήψη της εφαρμογής InControl Apps και οποιωνδήποτε ενημερώσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί με σύνδεση 3G. Η πραγματοποίηση λήψης σε Wi-Fi συνιστάται για τη μείωση του κόστους των δεδομένων και τη διασφάλιση μιας καλής σύνδεσης.

Πώς θα γνωρίζω όταν οι νέες εφαρμογές καθίστανται συμβατές;

Ένας κατάλογος τρεχόντων συμβατών εφαρμογών ενημερώνεται τακτικά και προβάλλεται αυτόματα στην εφαρμογή για smartphone.

Πώς εγκαθιστώ μια συμβατή εφαρμογή;

Ανοίξτε την εφαρμογή InControl Apps του smartphone σας και μετακινηθείτε στον κατάλογο μη εγκατεστημένων εφαρμογών «Not installed apps» μέχρι να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να εγκαταστήσετε. Ανάλογα με τη συσκευή σας, η επιλογή αυτής της εφαρμογή θα σας μεταφέρει στο Google Play ή το Apple App Store. Πραγματοποιήστε λήψη και εγκαταστήστε φυσιολογικά. Το εικονίδιο της νέας εφαρμογής θα εμφανίζεται στην ενότητα Installed (Εγκατεστημένες) την επόμενη φορά που θα συνδέσετε το smartphone με το όχημά σας.

Γιατί δεν είναι διαθέσιμες όλες οι εφαρμογές μου στις εφαρμογές InControl Apps;

Μόνο οι εφαρμογές που έχουν περάσει από τη διαδικασία έγκρισης της Land Rover είναι διαθέσιμες για χρήση με την εφαρμογή InControl Apps.

Έχω ενημερώσει το τηλέφωνό μου και τώρα οι εφαρμογές InControl Apps δεν λειτουργούν.

Κάθε προσπάθεια γίνεται για να διασφαλιστεί ότι η εφαρμογή InControl Apps είναι συμβατή με τα πιο πρόσφατα λειτουργικά συστήματα. Προσπαθήστε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή για smartphone στη συσκευή σας.

Θα εξακολουθεί να λειτουργεί η εφαρμογή InControl Apps όταν το όχημα κινείται;

Για λόγους ασφαλείας, μερικές πτυχές της εφαρμογής InControl Apps μειώνονται ή απενεργοποιούνται όταν το όχημα κινείται.

Πρέπει να δημιουργήσω λογαριασμό για να χρησιμοποιήσω μερικές εφαρμογές;

Συνιστάται μετά την πραγματοποίηση λήψης οποιασδήποτε εφαρμογής τρίτου μέρους από το Google Play ή το Apple App Store, η εφαρμογή να ανοίγει στη συσκευή πριν τη σύνδεση με το όχημα. Η εφαρμογή μπορεί να έχει άδειες που να πρέπει να εγκριθούν ή μπορεί να χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός πριν χρησιμοποιηθεί στο όχημα.

Πραγματοποίησα μια κλήση και έπρεπε να ξεκλειδώσω το τηλέφωνό μου πριν χρησιμοποιήσω την εφαρμογή InControl Apps ξανά. Γιατί;

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας της Apple. Όταν πραγματοποιείτε μια τηλεφωνική κλήση μεγαλύτερης διάρκειας από τη ρύθμιση αυτόματου κλειδώματος, το τηλέφωνο θα κλειδώνει ακόμη και όταν είναι συνδεδεμένο με εφαρμογή InControl Apps. Μπορείτε να ρυθμίσετε το iPhone σας να μην κλειδώνει ποτέ αυτόματα εισάγοντας: Settings (Ρυθμίσεις)>General (Γενικά)>Auto-Lock (Αυτόματο κλείδωμα) και επιλέγοντας Never (Ποτέ). Σημείωση Η ρύθμιση αυτόματου κλειδώματος Never (Ποτέ) μπορεί να μην είναι διαθέσιμη σε ορισμένες περιστάσεις π.χ. αν το iPhone σας έχει ρυθμίσεις εταιρικού διαχειριστεί που απαιτούν κωδικό pin για ξεκλείδωμα.

Όταν συνδέω το τηλέφωνό μου με το όχημα, πάντα λαμβάνω μια ειδοποίηση στη συσκευή για να καταστεί δυνατή η σύνδεση. Πώς μπορώ να το αποτρέψω αυτό;

Στο iPhone, για να το αποφύγετε αυτό πατήστε το κουμπί Home (Αρχικό) πριν συνδεθείτε στην εφαρμογή InControl Apps. Σε συσκευές Android, το ηχητικό μήνυμα περιλαμβάνει ένα πλαίσιο ελέγχου για την αποφυγή μελλοντικών ηχητικών μηνυμάτων κατά τις συνδέσεις με το όχημα.

Η εφαρμογή InControl Apps χρησιμοποιεί δεδομένα κινητής τηλεφωνίας;

Ναι. Συνιστάται κάθε smartphone που χρησιμοποιεί την εφαρμογή InControl Apps να έχει κατάλληλο πρόγραμμα δεδομένων κινητού τηλεφώνου.

Όταν χρησιμοποιώ τη διάδραση φωνής, γιατί ο πίνακας δείχνει τηλεφωνική κλήση σε εξέλιξη;

Όταν ξεκινάτε μια συνεδρία φωνής, το τηλέφωνό σας θα ενεργοποιεί μια εικονική τηλεφωνική κλήση (χωρίς χρέωση) για να αποκτήσει πρόσβαση στα μικρόφωνα εντός του οχήματος.

Ποιο καλώδιο σύνδεσης χρειάζομαι;

Θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο USB που συνόδευε το τηλέφωνό σας. Αν δεν έχετε αυτό το καλώδιο, ένα USB to Lightning (για iPhone) ή USB to Micro-USB (για τα περισσότερα τηλέφωνα Android) θα απαιτείται. Συνιστάται ένα καλώδιο αντικατάστασης να αγοράζεται από τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας.

Ποια θύρα USB πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Η εφαρμογή InControl Apps χρησιμοποιεί ειδική θύρα USB που φέρει το εικονίδιο της εφαρμογής InControl Apps.

Πού πρέπει να αποθηκεύσω τη συσκευή μου κατά τη σύνδεση με την εφαρμογή InControl Apps;

Η αποθήκευση της συσκευής σας πρέπει να είναι κοντά στην ειδική θύρα USB για την εφαρμογή InControl Apps.

Πρέπει να εκκινήσω την εφαρμογή πριν συνδεθώ με το όχημα;

Όχι, για το iPhone αν η εφαρμογή δεν εκτελείται ήδη, θα σας δίνεται μια προτροπή του τηλεφώνου για να επιτρέψετε το άνοιγμα της εφαρμογής. Αν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Android, μπορείτε να επιλέξετε το «Να επιτρέπεται πάντα» (Always Allow) όταν σας ζητηθεί, το οποίο θα παρακάμψει κάθε μελλοντική προτροπή. Να θυμάστε ότι το τηλέφωνό σας πρέπει να είναι ξεκλειδωμένο κατά τη σύνδεση. Δεν πρέπει να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω αλληλεπίδραση τηλεφώνου μόλις συνδεθεί η συσκευή σας.

Το τηλέφωνό μου είναι συνδεδεμένο και μπορώ να δω τις εφαρμογές αλλά δεν υπάρχει κανένας ήχος από τα ηχεία της καμπίνας. Πώς συνδέομαι σε Bluetooth;

Κατά τη σύνδεση ενός τηλεφώνου, μια ειδοποίηση θα εμφανιστεί στην οθόνη αφής για προβολή και ρυθμίσεις Bluetooth. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ήχο μέσω της εφαρμογής InControl Apps, η συσκευή σας θα χρειαστεί να συνδεθεί στο όχημα μέσω Bluetooth. Αν επιλέξετε Bluetooth Settings (Ρυθμίσεις Bluetooth), θα είστε σε θέση να ακολουθήσετε τις προτροπές για να πραγματοποιήσετε σύζευξη του τηλεφώνου σας. Στην επόμενη σύνδεση η προτροπή για Bluetooth Settings (Ρυθμίσεις Bluetooth) θα αντικαθίσταται από αυτήν για View and Listen (Προβολή και ακρόαση) όταν το τηλέφωνό σας έχει πραγματοποιήσει σύζευξη με Bluetooth, όχι όμως η ενεργή πηγή ήχου. Αν εξακολουθείτε να μη μπορείτε να ακούσετε οποιονδήποτε ήχο, βεβαιωθείτε ότι το smartphone σας έχει πραγματοποιήσει σύζευξη με το όχημα ακολουθώντας τα βήματα που υπάρχουν στην ενότητα κατόχων του landrover.co.uk. Βεβαιωθείτε επίσης ότι η ένταση του ήχου στο τηλέφωνο και το όχημα είναι ενεργοποιημένα.

Η εφαρμογή InControl Apps εγκαθίστανται στη συσκευή μου αλλά δεν θα συνδέονται στο όχημα

Κατά τη σύνδεση του τηλεφώνου σας με το όχημα, διασφαλίστε ότι η συσκευή σας είναι ξεκλείδωτη, οι θήκες ή τα καλύμματα οθόνης δεν είναι κλειστά (μερικά μπορούν να κλειδώνουν αυτόματα το τηλέφωνο όταν είναι κλειστή), ότι όλες οι ανοικτές εφαρμογές έχουν κλείσει και ότι το τηλέφωνο έχει συνδεθεί με την ειδική θύρα USB για την εφαρμογή InControl Apps (με σήμανση). Αν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα συμβατότητας www.landrover.com για να ελέγξετε ότι η συσκευή σας είναι συμβατή.

Είναι δυνατό να υπάρχει η εφαρμογή InControl Apps σε περισσότερα από ένα smartphone;

Ναι. Οποιοδήποτε συμβατό smartphone με εγκατεστημένη εφαρμογή InControl Apps θα είναι σε θέση να συνδέεται με την οθόνη αφής. Αν και μόνο μία συσκευή μπορεί να συνδεθεί τη φορά.

Τι συμβαίνει αν δεν υπάρχει σύνδεση δεδομένων;

Κατά τη χρήση των υπηρεσιών InControl σε περιοχή με χαμηλή κάλυψη δικτύου (π.χ. απομακρυσμένη, αγροτικές περιοχές) οι εφαρμογές θα προβάλλουν μια ειδοποίηση όταν δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη σύνδεση δεδομένων για απαιτούμενη λειτουργία.

Τι υποστήριξη υπάρχει για ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή InControl Apps;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπάρχοντα υποστηρικτικά κανάλια όπως το κέντρο πελατειακών σχέσεων [Customer Relationship Centre (CRC)] και ο τοπικός έμπορος λιανικής σας.

Ενημέρωσα το iOS 9. Γιατί τώρα πρέπει να περάσω τη διαδικασία έγκρισης πριν μπορέσω να χρησιμοποιήσω μια νέα εφαρμογή στο όχημα;

Πρόκειται για ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που παρουσιάζει η Apple για την ενημέρωση iOS 9. Όλες οι εφαρμογές τρίτου μέρους, εκτός από τις τρεις εικονικές εφαρμογές Calendar (Ημερολόγιο), Music (Μουσική) και Contacts (Επαφές) θα απαιτούν τώρα έγκριση. Η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά εδώ.

Τι συμβαίνει αν δεν ενημερώσω το iOS 9;

Αυτή η διαδικασία έγκρισης είναι για όλα τα iPhone με λειτουργικό σύστημα iOS 9. Αν δεν έχετε ενημερώσει σε iOS 9, δεν θα χρειαστεί να εγκρίνετε κάθε εφαρμογή πριν τη χρήση. Ωστόσο, εξακολουθούμε να προτείνουμε να ρυθμίζετε την εφαρμογή σας πριν τη συνδέσετε στο όχημα. Να θυμάστε ότι μόλις ενημερωθεί το τηλέφωνο, δεν μπορεί να ανακτήσει προηγούμενη έκδοση iOS.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ INCONTROL

Καθώς παρουσιάζουμε το InControl, ορισμένα χαρακτηριστικά που περιγράφονται μπορεί να είναι προαιρετικά και να εξαρτώνται από την αγορά ή το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα Land Rover της χώρας σας ή τον τοπικό έμπορο λιανικής της Land Rover για τη διαθεσιμότητα και τους πλήρεις όρους της χώρας σας. Ορισμένα χαρακτηριστικά απαιτούν κατάλληλη SIM με κατάλληλο συμβόλαιο δεδομένων που θα απαιτεί περαιτέρω συνδρομή μετά την αρχική περίοδο που συνιστά ο έμπορο λιανικής σας. Δεν μπορεί να διασφαλιστεί η συνδεσιμότητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε όλες τις τοποθεσίες.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ LAND ROVER INCONTROL
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ INCONTROL
Το InControl είναι μια σειρά υπηρεσιών και εφαρμογών που σας συνδέει με το όχημά σας και σας συνδέει άψογα, αλλά και με τον εξωτερικό κόσμο απρόσκοπτα και με ασφάλεια.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Είναι χαρά μας να βοηθάμε με οποιεσδήποτε απορίες μπορεί να έχετε ή να σας ενημερώνουμε για τα χαρακτηριστικά InControl.
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Κατά την εγγραφή για το Protect ή την έναρξη χρήσης του Touch Pro ή της εφαρμογής InControl Apps, θα σας ζητηθεί αποδοχή των νομικών όρων και των πολιτικών μας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να προσπελάσετε τα παρακάτω:
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Μάθετε περισσότερα για τους όρους και τις προϋποθέσεις του Land Rover InControl
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ
Εγγραφείτε για όλα τα τελευταία νέα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ
Χρησιμοποιήστε τον διαμορφωτή για να σχεδιάσετε το ιδανικό για εσάς όχημα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Συζητήστε για το InControl με τον πλησιέστερο έμπορο λιανικής